Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кметът на Люлин: Проектът „Западна порта към Западен парк“ е вече факт!

Мрежата

Кметът на Люлин: Проектът „Западна порта към Западен парк“ е вече факт!

Снимка:

Кметът на столичния район "Люлин" Милко Младенов, Фейсбук

"Уважаеми люлинчани,

С огромна радост и задоволство Ви информирам, че така желаният от мен идеен проект „Западна порта към Западен парк“ е вече факт!

След като през 2013 г. подехме инициативата за пряк съвременен достъп на ж.к. „Люлин“ към Западния парк, разработихме и защитихме подробен устройствен план (ПУП), обхващащ огромен ареал от над 10 дка, находящ се между бензиностанция Shell и автомобилен център Peugeot бул. „Петър Дертлиев“, който отредихме за паркова зона и озеленяване.

След влизане в сила на изготвения и одобрен ПУП, възложихме изработване на идейния проект, който ще Ви представя, включващ детска и спортна площадка, пешеходни алеи, площадка за разходка на кучета, осветление и видеонаблюдение, както и много, много зеленина. Също така ще бъде изградена пасарелка, която ще свързва тази паркова зона със същинския Западен парк, който се намира на територията на район „Илинден“ и към момента се реновира.

На практика с тази инициатива и с предстоящата ѝ реализация осигуряваме едно ново парково пространство и физически достъп на над 200-хилядния Люлин към голям и модерен парк.

Към момента тече процедура за избор на изпълнител, офертите са подадени и предстои разглеждането им. В хронологичен план това означава, че до късна есен или ранна пролет строително-монтажните дейности ще започнат.

За по-подробна информация посочвам и линк към идейния проект.

Може да споделите и Ваши предложения, които да намерят приложение в работния проект."   


Коментари (4)

Николова Аз пък бих искала да ви информирам за състоянието на пространството в и около кооперативния пазар. Абсолютен ужас - цигания, мръсотия и гнусотия на по-малко от 100 м. от местоработата ви.
20.09.2019 07:22 / Отговор
Георгиева Напълно подкрепям г- жа Николова. Центъра на Люлин е грозна гледка, миришеща на градска тоалетна, с нелепи постройки и фасади. Все пак това е обликът на квартала ни. Гнусно е. Моля ви, направете нещо за да ни е приятно на окото.
20.09.2019 15:32
Георгиева Живея в “Люлин”от 1975г. и за съжаление гледката в комплекса не се променя - неподдържани зелени площи,разбити улици тротоари между блоковете,а за миене на улиците да не говорим -от избори на избори!
21.09.2019 08:54 / Отговор
Драгомир Стефанов Г-н кмете, дали някой има идея, как колоездачите да преминаваме по-безопасно през тунела или над тунела? И още един въпрос: буферен паркинг за метростанция "западен парк". Благодаря.
11.10.2019 12:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още