Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Морал по Костовски – или как „умен и красив“ съдия е „ортак“ с Доган

Мрежата

Морал по Костовски – или как „умен и красив“ съдия е „ортак“ с Доган

Снимка:

„ДПС задушава българската съдебна система. Ние сме единствената алтернатива на партията на Доган“ – това са думи на председателят ДБ и бивш правосъден министър Христо Иванов. Екип на сайта „Вестоносец“ стига до данни, които обаче показват дълбока и изгодна връзка между ДПС-ДБ, чиято вражда е само за пред камерите.

Главният герой е от Силистра – бившия съдия и актуално острие на партията Златко Куртев. Оказва се, че радетелят за справедливост е дългогодишен юрист на един много интересен обръч от фирми, собственост на още по-интересни хора с ясна партийна принадлежност. Дружеството „Д-ПРАЙМ” АД е основен консултант на фирма „СТРОЙПРОЕКТ“ АД, която е печелила десетки милиони от обществени поръчки и европроекти. Първоначално в „Д-ПРАЙМ“ АД влизат Светозар Бъчваров, Дениз Хасан, който е син на Хасан Хасан от ДПС, и Валери Цветанов. Последният е един от най-близките хора на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Валери Василев напуска дружеството малко преди да стане министър на земеделието, като на негово място като пълноправен съдружник влиза адвокат Златко Куртев.

Златната кокошка обаче е друга – това е вече спомената фирма „СТРОЙПРОЕКТ“ АД. Тя е собственост на единия от съдружниците в „Д-ПРАЙМ“ АД Светозар Бъчваров, както и на бащата на друг от партньорите Хасан Хасан. „СТРОЙПРОЕКТ“ реализира проекти и усвоява средства по програмите „ФАР“, „САПАРД“, „Красива България“ и др. по времето на Тройната коалиция. На много от фирмите и лицата, свързани с тях са извършени проверки от различни институции, като прокуратурата е повдигнала конкретни обвинения и съдът се е произнесъл. Вина не е установена. Няма и видео във „Фейсбук“ на Христо Иванов пред Съда в Силистра.

След „Росенец“ за всички стана ясно, че кръвта на бащата на съдебната реформа – вода не става! Все пак неговата майка Мария Бойкикева е една от най-близките приятелки на Ахмед Доган, когото нарича с нежното име „Меди“.

От морална гледна точка изникват някои много важни въпроси: Защо лидер на Демократична България представлява юридически дружества, свързани с висши членове на ДПС? Как се очаква човек, защитаващ бизнес интересите на хора от ДПС, да се бори с модела, създаден от тях? Такъв двоен стандарт ли ни очаква, ако Демократична България вземе властта?

„Маджо нещо те търси“. Едва ли за някого е тайна, че протежетата на Иван Костов, отдавна са влезли в задкулисна симбиоза не само с ДПС, ами и с ъндърграунда. Опитват се да ни продадат алтернатива, а всъщност са рожби на статуквото.  


Коментари (6)

кесо Сърце не дава на Бай ви Ристю десантчика да върви срещу семейния приятел Бай Ахмед /за тях Меди де/, който гостоприемно посрещна "гостите" си на Росенец със сладолед и благи приказки, а после неговите хора черпиха Бай Ристю и компания с хубави питиета и накрая братски се прегърнаха. Как да плюеш по таквизи убави ора?
11.01.2021 18:30 / Отговор
Анастас #

МОРАЛ ПО КОСТОВСКИ ...
Костинброд 2 се обсъжда на Дондуков 2 ...

Нека пак да напомня, че Костовашкия Тъпунгерат
взе дейно участие в медийния джихад по време на Костинброд 1.

(припомнително)
11.01.2021 21:14
Анастас #

Да допълня, че Костовашкия Тъпунгерат
Няма да пропусне отново да вземе дейно участие и в Костинброд 2.
Това е "Морал по Костовски"

(пророчески)
11.01.2021 21:29
Цандокан Хахаха
11.01.2021 18:55 / Отговор
Лино АБЕ , КАКЪВ АДВОКАТ Е ТОЗИ ДУПЕЛИЗЕЦ.
ГЛЕДА САМО КАК ДА СЕ НАМЪРДА ДО КОКАЛАИ ОНЯ НЕГОВИЯ АВЕР,
ГЕНЕРАЛ ГНОМ Е СЪЩОТО МЕКЕРЕ
11.01.2021 19:20 / Отговор
Мина Меди Доганов се е наричал почетният председател на ДПС , преди да възстановят имената им. А Христо Иванов и преди и сега си е Бойкикев
11.01.2021 20:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още