Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата към Волгин: Изказването му за Народния съд е примитивно и неумно, СЕМ?!?

Мрежата

Мрежата към Волгин: Изказването му за Народния съд е примитивно и неумно, СЕМ?!?

Мрежата към Волгин: Изказването му за Народния съд е примитивно и неумно, СЕМ?!? - Tribune.bg
Снимка:

Публикация на журналиста от БНР Петър Волгин предизвика редица коментари в социалните мрежи. В поста си той определя като нахален богаташ Хампарцумян и заключва, че е достатъчно да го гледаш около десет минути, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд:

„Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален богаташ като Хампарцумян , за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд”, гласи постът на Волгин.

Ето и част от коментарите:

 

Тома Биков:

В ефира на общественото радио, водещият Петър Волгин е казал следното: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш, защо е трябвало да има Народен съд." Тук въпросът не опира само до изразяване на лично мнение или пристрастие, каквото в БНР е по-скоро правило, отколкото изключение. От 33 години в България има обществен консенсус срещу политическото насилие и това е най-големият успех на прехода. Народният съд и предшестващите и последващите го събития, са пикът на политическо насилие в новата българска история. Впрочем периодът на политическо насилие започва още през 1919 година при управлението на Александър Стамболийски и приключва с Кръглата маса и изборите за Велико народно събрание през 1990 година. Изводът е, че нашето общество е прекарало повече време във времена на политическо насилие, отколкото във времена на граждански свободи и плурализъм. Жертва на политическото насилие, Народния съд и всякакъв вид репресии са и богати, и бедни, и "нахални" и скромни, и умни и "неумни", и комунисти и антикомунисти, и журналисти, и нежурналисти. Когато водещ в общественото радио започне да се прави на интересен с подобни рани на българската национална тъкан, той не просто сваля авторитета на радиото, но и отваря наново тези рани. Изказването на Волгин е примитивно и неумно, както би казал той. То не е за Народен съд и присъда, но е повод за размисъл по отношение на ролята и отговорността на една обществена медия и водещите, които я олицетворяват. Затова и мисля, че дебатът не бива да се води за това, дали политическото насилие е било правилно или неправилно, а за това докъде стигат правата на журналистите в обществените медии и от къде започва тяхната отговорност. Очевидно тези граници в момента не съществуват. Поне в БНР.

Ивет Добромирова

“Реформаторските сили” ще направят ли нещо по повода или по-важни са постовете на Копейкин за сина му?

Тъй като днес обявиха отворени врати за коалиция с БКП, това ще мине без обичайния шум и крясъци от тяхната малка, но шумна клика.

Обзалагам се.

Евгени Петров:

Петър Волгин по общественото БНР: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд." И това точно на 1 февруари...

СЕМ, защо се правите на умрял пор?

И не ми обяснявайте за свободата на словото. Мога да ви цитирам от конституцията на САЩ, през Волтер до неокласиците. И най-важното, изпитал съм го на практика. Правото на свободно изразяване не е щит за оправдание на мракобесни и престъпни режими. Не и по БНР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети