Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата: Лъжа е, че намерените машини са за резервни части. Рашков, кажи си кого обслужват!

Мрежата

Мрежата: Лъжа е, че намерените машини са за резервни части. Рашков, кажи си кого обслужват!

Снимка:

Вълна от реакции в социалните мрежи предизвикаха поредните открити 199 машини за гласуване с неизвестна цел и произход, които се появиха снощи в столицата. Устройства се оказаха в склад в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столичния район „Слатина“. ЦИК също бяха напълно изненадани от наличието на тези нови 199 машини и посочиха, че са уведомили вътрешния министър на Румен Радев Бойко Рашков за казуса.

Припомняме, че стотици несертифицирани машини бяха намерени и  в различни складове на територията на града, като общата им бройка към момента е около 600. Според потребителите на социалните мрежи обяснението на „Сиела Норма“, че устройствата са внесени в България с цел резервни части не отговаря на истината, защото са отпечатани милиони бюлетини, които съгласно Изборния кодекс заменят машините, ако гласуването се окаже невъзможно с устройствата. Според общото мнение, машините се съхраняват с определена цел и обслужват определени политически партии.

Ето и част от коментарите: 

Десислава Атанасова:

Защо са необходими 603 машини за резервни части, след като са отпечатани милиони бюлетини, които съгласно ИК заменят машините, ако гласуването се окаже невъзможно с тях?

 

Александър Урумов:

Пълна лъжа е обяснението, че намерените машини са за резервни части - защото Изборният кодекс забранява ремонт на машината по време на вота. Ако устройство се повреди, се минава веднага на хартиено гласуване - както се случи на последните избори във Велико Търново.

Соня Колтуклиева:

Не е ли интересно това, кажете?! Грандиозен скандал за никнещите като гъби след дъжд машини за гласуване! ЦИК и СИЕЛА се карат като търговки на Женския пазар. Арман Бабикян казва - няма проблем. Христо Иванов казва - няма проблем. “Има такъв народ” - не казва нищо. Кого обслужват скритите машини?

Кристиан Вигенин:

 Проверете си мазетата и гаражите, "Сиела" може и у вас да е складирала машини за гласуване...

Виктор Димчев: 

Още 200 нелегални изборни машини.

Още 200 погубени от пандемията души.

Личи си, че ни управлява изтребител.

Борислав Цеков:

Не знаех, че "Села Норма" била благотворителна организация. Да похарчат близо 3 млн от джоба си за машини "за резервни части". Хвала!  


Топ новини

виж още

Актуална тема