Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата: Опашката за премиери на ИТН е дълга, но върви бързо

Мрежата

Мрежата: Опашката за премиери на ИТН е дълга, но върви бързо

Мрежата: Опашката за премиери на ИТН е дълга, но върви бързо - Tribune.bg
Снимка:

Мрежата и днес прегря от коментари след номинацията на Пламен Николов за поста премиер от ИТН. Журналисти задават въпроси и отбелязват факти около променената кандидатура в последния момент, а други пишат,  че изборът е направен от „дълга опашка с чакащи за кастинг кандидати за поста“. 

От профила във Фейсбук на Драгомир Симеонов, журналист

Наистина не разбирам цялото това учудване. Все пак оригиналното име на партията на Слави беше „Няма такава държава“ и дотук напълно удържа на думата си.

От профила във Фейсбук на Полина Паунова, журналист

Малко по фактите и два въпроса:

Вчера (петък) ИТН потвърждаваха целия предиобед неофициално, че Петър Илиев ще бъде кандидат-премиер на партията. (Потвърждаваха го и пред партиите, с които се срещаха сутринта, след като стана ясно, че Радев ще връчи мандат, потвърждаваха го и пред журналистите).

След това тая работа се разсъхна (Барбадос, офшорки, плагиатство и т. н). Около обед започнаха съмненията, че ще го сменят.

В 17 ч. в президентството се яви кандидатът за премиер Пламен Николов. И не отговори на въпроса: кога е получил покана да бъде номиниран за премиер. После Слави Т. Трифонов написа, че Николов бил избран за поста преди две седмици.

Същевременно Николай Хаджигенов обаче обясни, че ИТН са питали „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ дали биха подкрепили Петър Илиев за премиер (въпреки, че ако слушаме Слави Т. Трифонов той не е бил номиниран, напротив - номиниран е бил Николов).

И сега въпросите: 

1) Ако Николай Хаджигенов казва истината (и всички други в петък до обед), т.е. ако номинацията е била сменена в последния момент (от Илиев на Николов), как ДБ, Изправи се и БСП ще гласуват, знаейки че още с първия вот за това правителство покриват една лъжа (на Слави Т. Трифонов, че номинацията на Николов е известна на ИТН от две седмици)?

2) Ако Слави Т. Трифонов казва истината и номинацията на Николов е на масата от преди две седмици, как ДБ, Изправи се и БСП ще подкрепят правителство на партия, която ги е заблуждавала до последно? Ми то така може да стане и с постигнатото съгласие по приоритети.

От профила във Фейсбук на Асен Генов

– Джеймс? Каква е тази опашка?

– Кандидат-премиери на Слави, сър!

– Но защо е толкова дълга?!

– Дълга е, сър, но върви бързо…

(Прочетено другаде

От профила във Фейсбук на Асен Григоров, журналист

Доктор по философия с три езика управлява мултинационален бизнес..

От профила във Фейсбук на Александър Костов

Не разбирам, как нормален човек, занимаващ се с истински бизнес, ще се яви на кастинг при учиндолеца! Да те изпитва неграмотен и необразован чалгаджия, който не е прочел и една книга през живота си? Падение! Но едно знам със сигурност, да продаваш бански и да си премиер на една държава не е едно и също. И престанете с това: "Айде, да му дадем шанс!" Не, край на експериментите, 32 години все експериментираме, стига вече! Трябва да се доверим на доказан десен лидер, с безпорни качества и неподлежащ на коментари авторитет! Има такива хора в България, лично аз познавам двама-трима. Трябва да престанем с порочната практика да гласуваме за хора прости и невежи в умението да ръководят държавните дела, и които ни налагат личности според своите интереси и цели.

От профила във Фейсбук на Илияна Беновска, журналист

В чест на Пламен Николов - Премиерът на Слави

 

От профила във Фейсбук на Емил Томов

Всъщност се оказва, че Финис имат приход в световен мащаб годишно малко над 2 млн. долара, а компанията, в която работи Пламен Николов малко над 40 хиляди лева. Няма лошо де, сегментът на пазара им е такъв, ама да се представя като топ мениджър на огромен бизнес е смешно.

 

От профила във Фейсбук на Емил Соколов, учител

Тъпо е да се подиграваме на Пламен Николов за работата му. Шнорхели бил продавал, тъпа била фирмата, това са глупости. Ако искате да го критикувате, има причини да го направите и те са следните:

1. Довчера никой не беше чувал за Пламен Николов. Какви са приоритетите му? Какви са каузите му? Нищо не се знае за този човек. Освен, че е непознат за обществото, той не е и някое от водещите лица на партията, от която е издигнат. Пламен Николов е обвит в мистерия, което не е нормално, когато е номиниран за премиер. Очаква се тази личност да е добре позната, да е участвала активно в кампанията, в дебати, срещи с гражданите и други. Пламен Николов е парашутист. Спуснат е отгоре, защото Слави така е решил. Волята на суверена, за която Слави не спира да говори, въобще не е фактор в избора на премиер. Това е проблем.

2. Пламен Николов е избран за политик на кастинг за политици. Такава простотия само ние можем да сътворим. Какъв кастинг за политици, какви пет лева. Политик не се става като спечелиш риалити шоу. Не те избират за политик със смс-и. Тук проблемът е също, че самият Пламен Николов се е явил на такъв кастинг с мераците да става политик. Лъха на як опортюнизъм и просто не е сериозна цялата ситуация. Ако ти се занимава с политика, трябва да си изградиш име с действията и позициите си, а не като отидеш при Слави и му кажеш 'направи ме политик'. Политик не те правят, политик се става, когато обществото ти гласува доверие, защото отстояващ интересите му.

3. Никой не може да обясни какво точно означава „Доктор по философия на правото, политиката и икономиката“. Терминът на английски е PhD - доктор по философия и вече след това се казва в коя сфера - история, политика, право и тн. Разбирам обаче, че тук не става въпрос за титлата, ами Николов е писал дисертация по темата философия на правото, политиката и икономиката. Точната тема е: „Философско-антропологична рефлексия върху времето“. С тази тема Пламен Николов е станал доктор по философия (PhD) на правото, политиката и икономиката. Какво точно е учил Николов ли? Нямам идея. Аз също съм писал докторат, но заглавието на тезата му звучи като нещо от виц за професори и колко неразбираеми са публикациите им.

4. Последно, Пламен Николов беше издигнат след 3 неуспешни кандидатури - шахматист, царист и юрист-масон. Тук няма как да не възникне въпросът -ако Пламен Николов е толкова добър, колкото Слави твърди, защо е бил чак четвъртият му избор за министър-председател. Трябваше ли да го има циркът преди това, или Пламен Николов е избран в последния момент, защото президентът измести датата за връчване на мандата.

Оставете какво работи кандидатът за министър-председател, това не е проблем. Други са червените линии. Горе са описани. Още по-забавно е, че на фона на всичко това, вчера Николов е обяснил как „България не е имала премиер като него“. На това му се вика на гол гъз, чифте пищови. Никой не знаеше за него довчера, така че може по-кротко и по-скромно. 

От профила във Фейсбук на Методи Лалов, ДБ

Бойко Борисов: “Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат.“

Станислав Трифонов: И аз така за премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати