Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата прегря след златото на ансамбъла по художествена гимнастика

Мрежата

Мрежата прегря след златото на ансамбъла по художествена гимнастика

Снимка:

Поздравленията за гимнастичките ни заваляха след медалите в Токио

 

От фейсбук на Ники Кънчев

Ето затова ги наричат „Златните момичета“!

Това за мен бяха най-очакваните медали.

Дали наистина златни или сребърни или пък супер престижните бронзови, важното е че щяха да са медали. Нямаше как да не са медали. Познавам доста добре тези момичета. Виждал съм Труда им в залата. Дисциплината! Отдадеността. Сплотеността.

Още миналата година бяха готови, но отлагането на игрите им даде възможност да надградят, усъвършестват и Победят днес с много силна и стилна гимнастика.

Честито на Симона Дянкова, на Лаура Тратс, на Ерика Зафирова, на Мадлен Радуканова, на Стефани Кирякова. Честито на уникалните им треньорки Весела Димитрова и помощничката Михаела Маевска, за която след бронза в Рио, това е второ докосване до олимпийските медали.

Честито и на Най-старшата Илияна Раева, която умело ръководеше и ръководи космическия кораб на българската художенствена гимнастика в тия сложни за който и да е спорт времена.

В спортната ни журналистика и въобще спортния живот има някои легендарни фрази на колеги коментатори, описващи цели епохи или много силни емоционални състояния. Така Николай Колев Мичмана роди „Господ е българин“ за чудото от „Парк де пренс“ през 1993, когато бихме французите и отидохме в Щатите. Нещо подобно става и сега. Колегата и приятел Nayden Todorov от „24 часа» описва момичетата като „Диамантените“. Супер казано!

Диамантените момичета!

За мен лично те станаха Олимпийски още миналата година, когато по време на Ковида събирахме храна на Орлов мост и я раздавахме на нуждаещите се. Тогава ми се обади капитанката Симона Дянкова и каза просто че искат да се включат. Още същата вечер вечер тия душички се появиха всяка с по две торби в ръцете пълни догоре с храна.

А преди няколко месеца станаха и Междупланетни шампионки, когато те лично, не подканяни от никой, нито от треньори нито от федерация, организираха тяхна си благотворителна кампания за тяхната конкурентка Валерия Юзвяк от Украйна, която има рак на меките тъкани. Тогава те продаваха част от медалите и купите си за да помогнат на Валерия.

Вижте тези Слънчица от снимките на Liubomir Asenov!

На снимката без маските отляво надясно:

Ерика, Лаура, Мадлен, Стефани и Симона!

 

От фейсбук на Николай Нанков

Златните ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика донесоха трети златен медал на България от олимпийските игри в Токио Какъв дух, каква красота, какво изящество… Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова повече от заслужено са на олимпийския връх Адмирации и за треньорския екип! Невероятна емоция!

 

От фейсбук на Нешка Робева

ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

В този случай - златен медал за ансамбъла на България, каквото и да се коментира и както и да се коментира, би било безлично и бледо...

БРАВО! БРАВО! БРАВО!

Браво, момичета! Браво на треньорите и всички участници в подготовката.

Поздравления за ръководството.

Заслужена победа!

Браво и на останалите медалистки! Златни български момичета.

Поздрави за всички участници, за положените усилия, за неуморния труд, за устрема към върховете...

ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

 

 

От фейсбук на Красен Кралев

Златни ! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

За първи път в историята българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели олимпийска титла!

Фантастичните ни златни момичета триумфираха безапелационно във финала и ни донесоха трети златен медал от Токио 2020! Дългогодишният труд на Илиана Раева и нейния екип изведе българската художествена гимнастика на върха! Браво момичета!  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още