Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата прегрява: Спусна ни правителство по телевизията и очаква да пляскаме (Част 2)

Мрежата

Мрежата прегрява: Спусна ни правителство по телевизията и очаква да пляскаме (Част 2)

Снимка:

Плановете на Слави Трифонов да прави правителство на малцинството, не бяха посрещнати с възторг в социалните мрежи. Коментарите по темата продължават да идват от всички посоки.

Мрежата прегрява: Слави е когато си поръчаш Симеон от Алиекпрес, ИТН значи Има такова НДСВ

Николай Стайков, журналист

Не виждам вицепремиер по борба с корупцията в новото правителство, та да напомня, че Кунева е с опит точно в туй нещо. И езици говори.

Самуил Петканов – автор в „НЕНовините“

Предлагам майката на шефа на младежкото ИТН да оглави тото-то, а па той да поеме варненското пристанище и да се почва наново сичко.

***

Между другото, Борисов би могъл да води много по-забавно шоу от това на Слави.

Христо Христев, преподавател по право

Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, при положение че има подкрепата на една, все пак между 1/5 и 1/4 от подадените гласове, няма много общо с демокрацията. Също както и лансирането на лица, повечето от които, дори с добра биография, са непознати на обществото, нямат познат публичен път. Път в работа за обществото. Не са изпитани в публична среда.

Що се отнася до тези, които са познати, аз лично не си представям промяната и скъсването с модела на последните 10-15 години под управлението на правителство, ръководено от Николай Василев. Наред с това, България все още е парламентарна република. При това точно днес се навършват 30 години от приемането на първата наистина демократична конституция на страната и тя неслучайно поставя формирането и упражняването на текущото управление под условието, правителството да се подкрепя от мнозинство в парламента. Точно, за да не може никой да спуска правителство по телевизията, а всички други да са длъжни да пляскат.

Теодор Ушев

Царският Пинокио, стара корумпирана кукла на конци. Когато тези клоуни бяха на власт, не исках да се връщам в България цели 5 години. Чалга, корупция и мерзост.

Това е кошмарно déjà vu...

Идва ми да тегля една дебела майна...

Даниел Смилов, юрист, университетски преподавател

С 24% подкрепа Слави Трифонов поиска кард бланш за управляването на страната и определянето на нейните приоритети. Предложеното правителство е от експертен тип, в което мнозина от министрите нямат адекватен опит. Съдебната реформа се свежда до премахването на специализираните съдилища и прокуратура, като няма да се прави нищо по отношение на главния прокурор. Мантрите за референдума остават и са единственото по-конкретно нещо сред приоритетите. Магистралите и детските градини са саморазбираеми - всяко правителство би трябвало да ги прави. Министър по ромските въпроси е много добра идея, заради която ИТН трябва да бъдат поздравени. Астронавтите и особено македонският астронавт е по-скоро виц, дори и идеята да бъде реализирана.

Проф. Ивайло Дичев, антрополог

Ако и това не е криза на политическата ни система! При 40% гласували победилият с десети от процента предлага правителство без консултация с останалите партии и сякаш няма друга възможна алтернатива.

Трифонов предлага самостоятелно правителство от експерти, които знаят езици. Отговорността за евентуалния провал на новия опит ляга върху протестните партии и БСП. Хитро!

Полина Паунова, журналист

България беше министърпредседателска република, управлявана през джип, каза Слави Трифонов ... през ефира на кабелна телевизия (излъчвана лайв, като джипката).
Национална политика: детски градини и астронавти, под контрола на Николай Василев.

Георги Гочев, преподавател в НБУ

Не е чак толкова зле, можеше да бъде Любка Качакова.

Сега сериозно. Слави Трифонов се простреля сам с този си ход. Оставете ни нас какво сме очаквали от него, но не мога да повярвам, че електоратът му е очаквал това. Телевизионен герой от Николай Василев става само ако предаването е риалити за фрустрирани счетоводители.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още