Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за достъпа до НС без зелен сертификат: Фалстарт! За едни може, а за други - не

Мрежата

Мрежата за достъпа до НС без зелен сертификат: Фалстарт! За едни може, а за други - не

Снимка:

На депутатите няма да се изисква „зелен сертификат“, за да ходят на работа в сградата на парламента. Това беше решено по време на първия председателски съвет на 47-ото Народно събрание.

От ГЕРБ-СДС поискаха „зелен сертификат“ или тест за влизане в сградите на Народното събрание. Против обаче са гласували от БСП и "Възраждане" и решението не е било прието. Това предизвика вълна от гневни коментари, че именно тези които трябва да са пример за обществото няма да спазват собствените си правила.  

Ето и част от тях: 

Проф. Асен Балтов:

Споделям и моя Зелен сертификат! Депутатите трябва да са за пример! Ваксинацията е единственото, което дава сигурност и спокойствие за нашите близки, семейства и колеги!

Петър Велков, математик

Ужасяващ гаф още преди да я заработил новият парламент.

Ужасяващо послание към всички граждани. Не може да обявиш като приоритет номер 1 ваксинацията и справяне с пандемията, а в същото време да покажеш на народа си, че за теб важат други правила…За теб зелен сертификат няма. Лидерите управляват с примера си…

Дотук имаш съгласие на ДБ и ГЕРБ, а твърдо отказали БСП, ИТН и Възраждане. Само с гласовете на ПП, ДБ и ГЕРБ това решение щеше да е факт и няма значение дори кой ще гласува за него. Важното е то да се случи. Стига дребнавости. Нали дори Кирил Петков го твърдеше, че за него е важно да се прокарват правилните решения, а не кой ги подкрепя…

Да слагаме Корнелия на водещи места може, изваждайки я от гробницата, където закара БСП, но да вземем решение, изключително защитено от науката и прилагано в целия цивилизован свят, макар и подкрепено от хора, които не харесваме – не може…за да не разсърдим и другите от коалицията…

Димитър Лазаров:

Зеленият сертификат за депутатите е чудесна възможност да видим дали ще я продължаваме тая промяна или пак ще си играем на безсмъртни и простосмъртни до следващата кампания, в която иначе винаги сме "сред народа и сме част от него". 

Виктор Стоянов:

Абсолютен фалстарт на парламент, имащ претенцията да налага нов морал и да спазва законността. Защо законите да важат за едни, а да не важат за други?

Георги Харизанов:

Интелект в развитие: От антиваксърски министър преминаваме на антиваксърски парламент.

Политическа Пародия “Пандемията Продължава” 

Георг Георгиев:

Въвеждането на изискване за представяне на „Зелен сертификат” при влизане в сградите на парламента, включително и от страна на народните представители, е елементарна проява на това, което в цивилизована държава се нарича „личен пример”. Фактът, че ръководството на НС отхвърля мярката, демонстрира иначе не толкова изненадващия подход на новите управляващи - с хората сме само в кампания. После сме с привилегии. P.S. Цялата парламентарна група на ГЕРБ е ваксинирана. 

Виктор Димчев:

Децата не могат да ходят на училище заради пандемията.

В Парламента обаче това не важи и всеки може да си ходи както си иска.

В Президентството даже не е нужно да си с маска на закрито, но само за наши хора.

Блейте си, докато керванът върви.

При другарите е така, справедливостта - когато ометем последния от техните диктатори, като миналия път.

 

 

Първан Симеонов

Лично мнение. Щом наистина вярват в сертификатите, и в НС следва да въведат. А и в администрацията, силовите органи и т.н. Странно е това да важи за всички нас (аз, например, го спазвам), а народните представители и представителите на държавата дори да не дават пример. Какво мисля като гражданин и мислещ човек по темата по-общо, можете да четете на стената ми в последната година. Какво мисля като изследовател за общественото значение на случващото се - занимавам се с това детайлно, безпристрастно и дисциплинирано. Скоро ще имам обобщения.


Ивайло Мирчев, ДБ

 В мола може, в киното може, във фитнеса може, в училище може, в ресторанта може, в театъра може, а в парламента да не може да се изисква зелен сертификат?

Парадоксално е точно Народното събрание да се окаже територия, за която правилата и законите на България изглежда не важат.

Няма солиден аргумент срещу въвеждането на изискване за зелен сертификат при влизане в парламента.

И вместо да се правим на разсеяни, точно ние, народните представители, трябва да дадем пример и да приемем изискването за достъп със зелен сертификат в НС.

Мария Капон

Ами, в Народното Събрание да празнуват)))), ще е най-лесно))), след днешното решение!

Методи Лалов

Това е истинска наглост. Тези, които правят заявки за принципност и за правова държава, проявяват двоен стандарт. Да не говорим какъв сигнал дават към гражданите.

Надявам се новите избраници да не продължават така занапред. Иначе този път няма да останат павета около сградата на парламента.  


Етикети НС

Топ новини

виж още

Актуална тема