Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за оставката на Янев: Започна „специална военна операция“ между Дондуков 1 и Дондуков 2

Мрежата

Мрежата за оставката на Янев: Започна „специална военна операция“ между Дондуков 1 и Дондуков 2

Мрежата за оставката на Янев: Започна специална военна операция между Дондуков 1 и Дондуков 2 - Tribune.bg
Снимка:

Днес на извънредно заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на Стефан Янев.  Новината предизвика вълна от коментари, след като дни наред Петков отказваше да осволоди военния министър. Вчера в късните часове на деня, Янев пък обяви, че няма да подава оставка. 

Ето част от коментарите, които новината предизвика, в социалната мрежа Фейсбук:

От профила във Фейсбук на Георги Кадиев

Стефан Янев е военен и знае какво е война, за разлика от хартиените ястреби в правителството, дето и войници не са ходили.

Поисканата оставка е грешка.

 Мажд Алгафари

ПростКирчо... Съзнателно замених буквата "о" между "с" и "К" с буквата "т".

Бях ти обещал, че още една издънка и свалям доверието си към теб. Е, това вече е факт.

Най-доброто като министър на отбраната в България през последните 30 години реши да отстраниш, защото не слугува на желаното от САЩ и НАТО е престъпление. Това бе единственият министър на отбраната през последните няколко десетилетия, който постави НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ над теза на НАТО, ЕС и САЩ.

Пич, стегай багажа, че това ти беше...

Христо Гаджев

Преди малко започна „специална военна операция“ между Дондуков 1 и Дондуков 2

Явор Дачков

При колониалните администрации е така. Даже Янев много се задържа след репликата си за войната. Американците го оставиха да бъде министър цели четири дни:) Вчера Вигенин разправяше по телевизията, че застава твърдо зад Янев, днес ще застане твърдо зад Кирил Петков. Ако българите знаеха колко вулгарно и директно Херо Мустафа командори България, щяха да.....Всъщност нищо нямаше да направят.

Николай Бареков

С оставката на Стефан Янев пътят към нова лява, автентично антинатовска партия изглежда открит. Янев и Радев ще извадят БСП от парламента на следващите избори, които няма да се бавят чак толкова много. Нинова отдавна изневери на всички стари принципи на БСП и я съсипа в подмяна и разчистване на лични сметки.

Остава да решим още по-важния въпрос. Въпросът за автентична, консервативно-умерена, център-дясно партия. Напоследък се навъдиха много голодупести ястреби с жълто около човките по телевизионните курници. Гълъби с маслинови клонки ще се търсят скоро.

Борислав Цеков

За първи път ще изразя подкрепа за действията на премиера Кирил Петков, но въпросът е принципен и от най-висше държавническо естество, т.е. е отвъд политическите различия. Днес премиерът официално поиска отстраняването на военния министър Стефан Янев от правителството. Още преди няколко дни призовах за това. Създава впечатление, че е пробит от чужди - руски, интереси. Дали, доколко и докъде - това е работа на специалните служби и евентуално на прокуратурата. Достатъчно е обаче, че се опита да води някаква своя външна политика, която е в показно съзвучие с пропагандните и политически тези на руската агресия и в пълен дисонанс с позицията на съюзите, в които България участва - ЕС и НАТО. Не било "война", а "военна операция" (опорката на Кремъл), а преди това показно се солидаризира с анти-НАТО протест.

В условия на война, подета от държава, която не е наш, респективно на ЕС и НАТО съюзник - Русия, срещу държава, която е наш партньор - Украйна, и при политическо решение да окажем помощ на тази нападната държава, няма място за лични мнения и самодейност. Щом Янев не споделя тази политика - единственият достоен ход беше сам да си подаде оставката. Не го направи. Аргументът да не подаде сам оставка - не се правело в такава ситуация - е несъстоятелен. Точно в такава ситуация беше длъжен да подаде оставка, ако не иска да уврежда националната политика и авторитета на България пред нашите съюзници. Щом има различни виждания от тези, с които е избрано и сформирано това правителство - излиза от него и отива на улицата да си отстоява вижданията, и да търси обществена подкрепа за тях. Нищо повече и нищо по-малко!

 

Ивелин Николов

Стефан Янев вече е на пистата за избори. Да го мислят БСП и Възраждане.

За тази акция на кръга около Радев се знае от няколко месеца. Просто се търсеше повод, за да бъде стартирана "Подмяната на подмяната".

Утре ще бъдем "изненадани" колко много структури в страната са готови да подкрепят новия месия, за да направи партия и да ни управлява като полунатовец и полурусофил или по-точно като полунищо, което е достатъчно напоследък.

Владислав Русев

Не е особено далновидно да смениш министър на отбраната, който разбира от отбрана, по време на война на една ракета разстояние от твоята територия. Убеждавам се, че на власт в България отново са скопени политически ястребчета. Жалко, а имаше надежда.

Радан Кънев

„Първо, никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено по Фейсбук.

Второ, никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност. Ще гони правилни действия и принципни позиции…”

Поздравления, г-н Petkov! Кризите раждат лидерите.

Виктор Стоянов

Ако бях конспиратор, щях да си помисля, че Янев и кръговете зад него нарочно ескалираха ситуацията, за да могат или да предизвикат предсрочни избори, където Янев отново може да е премиер и да спъва активната позиция на страната ни като лоялен член на НАТО и ЕС, или направо си е заявка за нов политически проект на руското посолство.

Александър Ненков

Дали ще му вземат главата на Янев или не, няма никакво значение. Единственото което имаше истинско значение е да не изглеждаме като една разпиляна държава, която не знае къде иска да отиде! Уви, не се получи


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

мъгла киро умното и красивото пращи от акъл ....:мой министър" ...ти ли го прави /по дърт е от теб/,или си го купил/опс мерише на корупция/,но най-вече мирише на набиване на канче и повтаряне на папагалски думи/язъм за харвада/...твой министър-вземи си го у Вас щом е твой и го храни с пастички
28.02.2022 12:40 / Отговор
Без заблуди Оказа се, че България има прекалена много генерали. А къде е армията?! Няма я. И това е заслуга на същите тези генерали от кръга на Янев и Радев.
РРадев си върти интригите, за да се задържи на власт. Това му е специалитет. опитва се да играе и в двата отбора – на русофилистиците и на ужким десните. С други думи, Радев си прави втора партия. Надява се, че с мадуровските машинки единият от двата проекта ще спечели изборите и ще управлява така или иначе.
Радев е истинският предател на България! Проклет да е!
28.02.2022 12:48 / Отговор
В.Велчков Ние сме гаден виц, когато имаш компетенцията и знанията ги освирква ме ги, плюем ги и всичко което ни дойде на акъл........но дайте да помогнем на Украйна третата по численост армия в Европа.
28.02.2022 12:59 / Отговор
Сашо Оставка на правителството и денацификация в България! Херо Мустафа да си ходи!
28.02.2022 17:44 / Отговор
bg Сашо, Путин те чака в Сибир. По стъпките на Ленин.
02.03.2022 04:18
кесо И аз като Борислав Цеков подкрепям политическото недоразумение Кики за изгонването на путинския министър в това правителство Янев. Но това не решава нищо. Напротив, този закъснял ход само ще развърже ръцете на професионалния провокатор и превратаджия Радев да ускори реализацията на своя план "Б" - създаване на открито прокремълска и пропутинска партия начело с Янев която да узурпира властта. Интересно как се чувстват сега в тази идиотска ситуация безмозъчните стратези от "Козяк" дето спретнаха на България възможно най-калния номер - да докарат на власт най-мракобесните пропутински сили и да накарат зорлем нормалните демократично ориентирани българи да намразят Америка. Честито, дами и господа, сигур Путин ви е бил много признателен за неоценимата помощ!
28.02.2022 17:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати