Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за Кьовеши: Преди елитът бе във възторг при всяка реплика от Москва, а днес пред присъствието на някой чиновник от Брюксел

Мрежата

Мрежата за Кьовеши: Преди елитът бе във възторг при всяка реплика от Москва, а днес пред присъствието на някой чиновник от Брюксел

Снимка:

Визитата на Лаура Кьовеши у нас породи коментари в мрежата. Виктор Димчев се зачуди дали посещението ще се присъдени към палатките пред Съдебната палата, докато Петър Волгин написа, че със сигурност ще има хора, които „ще сложат официалните дрехи, ще грабнат питките и шарената сол и се затичат към „Орлов мост“.

Виктор Димчев, фотограф и тв продуцент

Днес Лаура Кьовеши идва в България. Ще се среща с Иван Гешев. Набиранията на поръчковите олигархични групички за натиск ще се окажат в ситуацията на василбожковата ПР кохорта.

Чудя се, Кьовеши ли ще добавят към ордата на злото или ще намерят някакво мъгляво обяснение, като онези, които бившите министри на Борисов дават за своето участие в другия лагер. Никакви бутафорни палатки няма да променят фактите от деня.

 

Петър Волгин, журналист

Сигурен съм, че „Свидетелите на Кьовеши“ не са спали цяла нощ от вълнение. Сега си обличат официалните дрехи, грабват питките и шарената сол и се затичват към „Орлов мост“, образно казано. А сериозно казано, отвратителен е този комплекс за малоценност, който се проявява във васално чуждопоклонство. Между другото, най-вече за елита е характерен този комплекс. Нормалните хора не се вълнуват от височайшите посещения. Някога елитът изпадаше във възторг при всяка реплика, дошла от Москва. Дори и най-глупавата да беше. Днес изпадат в интелектуален оргазъм, когато някой чиновник от Брюксел или Вашингтон благоволи да забележи присъствието им. Преди няколко години обожаваха еврочантаджията Туск, защото беше наизустил няколко български изречения. Сега се прекланят пред някаква румънска баскетболистка. Вечната инфантилна надежда да ни оправят от „чужбината“.  Изобщо, никаква класа, никакъв стил.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още