Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за мрачната новогодишна реч на Радев: Жалък, провинциален напън

Мрежата

Мрежата за мрачната новогодишна реч на Радев: Жалък, провинциален напън

Снимка:

Поредната трагична новогодишна реч на Румен Радев разбуни духовете в социалните мрежи и предизивика редица негативни коментари.

От Фейсбук страницата на журналиста Николай Облаков

Речта на Радев е единственият възможен завършек на това, което имахме като новогодишна програма по българските телевизии

Честита Нова Година!

П.П. В интерес на истината, по БНТ в момента дават страхотен концерт на Дийп Пърпъл - новата година вече е по-добра от старата.

От Фейсбук профила на журналиста Владимир Зарков

Само феноменален политически олигофрен, обут в зелен чорап, и живеещ под чехъла на бившата си секретарка, може да произнесе такава реч за Нова година!

Хубавото е, че пясъкът в часовникът му изтича!

От Фейсбук страницата на журналиста Калина Андролова

Ето правилната реч на нормален лидер на обществено внимание! За разлика от психотичния ни президент, за когото "братството на почтените хора" се родило на площада и "храбрите българи" са тези, дето горяха маски, искаха да палят полицаите със слама, пикаеха по фасадите на институциите, хвърляха павета срещу силите на реда и саботираха всички мерки..

От Фейсбук страницата на Горан Благоев, богослов

Имам усещането, че тази Нова година пак ударихме дъното. Кой е режисьорът на клипа с президентското обръщение не знам, но е абсолютно читалищна дейност: гвардейци, които отдават "За по чест!" незнайно на кого (излиза, че на камерата), президент който седи в дъното и очаква да дойде неговата минута за обръщение и всичко това гарнирано незнайно защо със звук от родопски гайди. Ми Радев да беше нахлупил една гугла и да беше облякъл един ямурлук, по щеше да му мяза. А за декор в ролята на стадото целокупният български народ. А и елхичката съвсем не беше в унисон с герба. Жалък, провинциален напън.

За гарнитура клипът, който БНТ излъчи на "На многая лета" беше под читалищно ниво - някакви водолази и скиори се премятаха в компанията на Панагюрското съкровище и Мадарския конник под звуците на великолепното изпълнение на Борис Христов. Това нито България го заслужава, нито ние, зрителите на БНТ, още по-малко тази велика молитва. Боже, не им прощавай, защото те знаят какво са извършили. няма ли някой отговорен фактор най-сетне да види за какво отиват милионите субсидия на БНТ от държавния бюджет???

От Фейсбук страницата на фотографа и режисьор Виктор Димчев

Когато държавният ти глава и върховен лидер каже "Имаме нужда от лидерство.", когато определи хора като Лупи, Манолова, Дионисий и подобните им като "Братството на почтените хора" и "героите на гражданската доблест", останалите хвърлени на вятъра думи звучат наистина непразнично, невдъхновяващо, немотивиращо.

Просто когато си начело, не можеш да определяш така в едно тържествено поздравително слово: "трудна и разломна година, мъчителна адаптация, самотни и в недоимък, опечалени и обезверени, сполетялото ни бедствие, епохата на егоизма, лъжата, беззаконието и корупцията, местните дерибеи, антимафиотският консенсус, несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие, радикална промяна, фалшификациите на вота, пандемията на страха, демонтажа на порочния управленски модел".
Но както сам Радев казва "През 2021-а година два пъти ще отидем на избори.". Остава ни да се надяваме, че след тях няма да слушаме още няколко години кабинетни политически мрачнотии, сервирани като празнично слово.
 
От Фейсбук страницата на режисьора Евгений Михайлов 
Никога, ако зависеше от мен, не бих пуснал този трагикомичен дубъл на фалшивото напомпано, злобно и смешно слово на (п)Резидента. Да ви имам и PR-ите...
ЧНГ!

От Фейсбук профила на журналиста Цветан Фиков

Радев вчера беше, като на бързи обороти-припрян и преигран. Вдървени явно предварително репетирани движения и мимики, сухо беземоционално лице, с гримаси извадени, като от друга пиеса и нито една усмивка. Наставническо констататорски стил на говорене...

Речта няма да коментирам. В продължение на 4 години, гражанинът от Славяново- харманлийско не разбра разликата между празнично приветствие, политическа реч - обръщение, изказване и рапорт за войниците пред строя.  


Коментари (28)

НИНА В интерес на истината "Новогодишната щръклица" по БНТ беше най-доброто, което можеше да се види в новогодишната нощ по вчики телевизии!
01.01.2021 13:29 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ,ОТНОВО ИЗКУКА В 12-Я ЧАС.................................................................................. ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ ТРУДНО ЩЕ ГО НАСТИГНАТ.....
01.01.2021 14:17
Няколко се изплюли като олигофрена Зарков, курвата Андролова, пингвина гробар и плазмодий Муфтачекийски, а Горан по плюе по БНТ, видно защо. Ами не помните ли обръщението на Плювнелиев от Университетската библиотека със скалистите планини.
01.01.2021 13:31 / Отговор
Йес! Ти защо ограничаваш свободата на мнения?
А лапсусът на Президента Плевнелиев за "скалистите планини" е нищожен в сравнание с "лапсуса" на Фигуранта Грипени вместо F-16.
01.01.2021 13:39
Много,не няколко! С една дума,всички карат в насрещното,само ти и говедото-резидент сте в правилната посока!
01.01.2021 17:13
Новодишна реч на Борат-Фатмака. Тъпа, тъпа, но добре поне, че му беше последната.
Следващата може да е на Борат-Пелтека (ако успее от Корни), не дай си Боже.
Народе, опичай си акъла овреме, кого ще избереш за президент, а не за резилдент!
На всички тук пожелавам: Честита Нова Година!
Ако може да е и без Татарковерски простотии, каждый день - значи ще бъде супер!
01.01.2021 17:27
Оня от Коня Е ти па си мноооо убаааво - червено говедо. Още ле си бацаш на Централна гара, а?
01.01.2021 17:52
Ха, ха! Постановката с шпалира от гвардейци "на нож" е имитация на съветската постановка с появяването на Путин...
01.01.2021 13:32 / Отговор
Юухуу! Фигурантът иска да покаже, че е добре охраняем и недосегаем...
01.01.2021 13:41
ЕлфътПиАр Като не може да е елф, щото е плешак, Мунчьо снощи се пробва да се направи на джудже, ама не от Лапландия, а от Кремъл.
01.01.2021 17:37
На мен постановката много ми хареса, вижда се силата на българският дух и българщината. Достойно представяне на обръщението. Но ако искате да чуете най- мрачното слово, чуйте баба Меркел.
01.01.2021 22:21
На теб постановката ще ти хареса,дори и да не си я гледала!Сигурен съм ,че си червена ,безпартийна даскалица около пенсия!
02.01.2021 00:32
Лин Цялото ми семейство решихме за да не изпратим предишната и да посрещнем Новата година с гняв и омраза, каквито чувства това лице провокираше у нас цяла година да си спестим "поздравлението". Рекох си - възможно е ПР-ите му поне за новогодишната реч да са го озаптили, но не мога да се рискувам. Благодарение на тези, които са се пожертвали да го слушат разбирам, че чудото не се е случило. Като се има предвид кои са му ПР-ите и съветниците това не е изненада. Игнор е решението и противоотровата, поне докато е на този пост.
01.01.2021 13:42 / Отговор
За теб Браво , точно така постъпи и нашето семейство и точно така се чувствахме. Изключихме телевизора и след малка пауза си пуснахме музика по МТВ.
02.01.2021 08:17
сивата котка Затова си пуснах радиото. Ни една тв. не удостоих с внимание след 19, 30 ч. Сега разбирам и за гайдите в речта на Президента.
01.01.2021 13:47 / Отговор
И тогава защо си губиш времето да коментираш, тъпако. Беше много умно и носеше духа на българите. Перфектно представяне на Президента!
01.01.2021 22:24
И преди и сега е тъпак,който случайно попадна на добра заплата за 5 години.Сега вече ще се пенсионира на село с въдиците!
02.01.2021 00:33
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още