Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата за отвеждането на Борисов: Полицейска репресия

Мрежата

Мрежата за отвеждането на Борисов: Полицейска репресия

Мрежата за отвеждането на Борисов: Полицейска репресия - Tribune.bg
Снимка:

Валентин Радев

Задържането на Бойко Борисов и публикуването на официална информацията за ареста на Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова е класическа форма на полицейска репресия. Репресия, заради която в момента доволно потриват ръце, както някои бегълци от правосъдието в България, така и политиците от управляващото в момента мнозинство. Сигурно, защото опиянението от тази първична радост замъглява разума им, който иначе би им подсказал, че репресията, която днес се прилага спрямо Борисов, утре може да се приложи спрямо тях.

Борислав Цеков

Начинът, по който се разиграват събитията около полицейската акция, свързана с бившия премиер Бойко Борисов и други функционери на ГЕРБ, създава впечатление, че се разиграва операция тип "червена херинга", както се нарича в практиката на Запад. Това наименование идва от фалшиво оцветяваните в червено сушени риби. Като "червена херинга" се обозначава организирането на ситуации и подхвърлянето на спекулативни или фалшиви следи, които да отклонят вниманието от по-важен въпрос. Знаете пред какво критично решение е изправена настоящата власт през следващите дни, нали? Точно така - темата с евентуалните искания България да изпрати въоръжения в Украйна. Това искат да овъртолят в евтини зрелища посред нощ.
Що се отнася до фейсбук-статуса на Кирил Петков, че никой не бил над закона, той самият е ярко опровержение на тази максима - постави се не просто над закона, но и над Конституцията.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети