Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Целувката на Местан и Станишев пасти да яде пред облизването между Атанасов и Рашков...

Мрежата

Целувката на Местан и Станишев пасти да яде пред облизването между Атанасов и Рашков...

Снимка:

Народното събрание изслуша назначените от Румен Радев за министри на правосъдието и вътрешните работи.

Янаки Стоилов: ВСС постави щита пред Гешев толкова напред, че друг министър да не поиска оставката му

ГЕРБ с остри думи след заплахата на Рашков: Такова дъно, до каквото принизиха държавата наемниците на Румен Радев, не сме стигали от 74 години!

Демонстративното поведение на двамата служебни министри, стана повод за порой от коментари в социалните мрежи.

Виктор Димчев, продуцент

Временен правосъден министър разказва ВИЦОВЕ от трибуната на 46-то НС.

Вицове, които включват убийства, погроми и жестокост, почернили стотици хиляди български семейства в жесток, братоубийствен конфликт, продължаващ повече от един век.

Не мога да се разсмея на вицове, в които съграждани умират, но на Атанас Атанасов и Бойко Рашков много им хареса, даже ръкопляскаха.

Да ръкопляскаш на виц за смърт на съграждани, разказан на народни представители в Народно събрание, е признак не на жестокост, а на жестока простотия.

Дъното? Още не, само приближаваме.

***

Целувката на Местан и Станишев пасти да яде пред облизването между Атанасов и Рашков.

Тази сцена е определяща за всичко, което комунистите вършат в момента.

Иван Костов се върти в своя политически гроб, а делото на хиляди знайни и незнайни ремсисти е готово за своето възкръсване.

Започва като комедия, ще продължи като фарс, а после някъде из сцените ще гръмне пушка.

Тукашната хаитянска революция започна.

Димитър Стоянов, юрист

Янаки Стоилов е бил депутат в 7-то Велико Народно събрание, 36-то, 38-то, 39-то, 40-то, 41-то, 42-то и 43-то обикновено Народно събрание.

Едното от тях излъчва правителството на Любен Беров. Други две - на Тройната коалиция и на Пламен Орешарски. Едното от тези управления е известно като кабинета „Мултигруп“, при другото абревиатурата МВР се чете като „Маджо вика Румен“, третото избира Делян Славчев Пеевски за шеф на ДАНС. А червеното мнозинство във ВНС залага много от „бомбите“ в текущия български конституционен модел. Като това е само част от историята.

И днес от трибуната на Народното събрание говори за правосъдна реформа, борба с корупцията и престъпността с патоса на лице, което като че ли няма нищо общо с българските политически преход и система.

С политическа биография, която започва преди изобщо да съм бил роден…

Борис Марков

Ако пикае прав във фонтан, значи е Румен Петков. Ако пикае клекнал, значи е Татяна Дончева. А ако се е напикал докато спи пиян, значи е Рашков.

Иначе не виждам как ще ги различаваме.

Цветан Фиков, журналст

Ако пикае във фонтан от въздуха, е Румен Радев.

Иван Сотиров

Само в една комунистическа държава вътрешният министър може да си разреши безнаказано да заплашва членовете на Висшия съдебен съвет, като ги предупреждава:

 "Тези колеги, които така решиха днес, на практика режат клона на който седят. Те ще принудят, те ще провокират политическата власт да вземе съответните мерки, защото подобна безотговорност не може да бъде търпяна."

Години наред повтарям, че основният проблем на съдебната власт е, че политическата власт, през целия преход се занимаваше основно с кадруване във Висшия съдебен съвет, който е върховният кадрови орган на съдебната власт. Липсата на ясна законова процедура за търсене на дисциплинарна отговорност на висшите съдебни магистрати е именно поради стремежа на политическата власт да кадрува в съдебната, а не да създава правила, които да гарантират независимостта и персоналната отговорност на магистратите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още