Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата загря след скандала между Радев и ДПС за родината (ОБНОВЕНА)

Мрежата

Мрежата загря след скандала между Радев и ДПС за родината (ОБНОВЕНА)

Безпрецедентно Румен Радев попита днес лидерът на ДПС коя е неговата родина. Причината е, че Мустафа Карадайъ повдигна въпроса за скандала с двойното гражданство на Кирил Петков. Реакциите не закъсняха, като според някои това е етнически конфликт, който започна Румен Радев.

Ето част от коментарите:

Асим Адемов

пРезидентът питал коя е Родината на Карадайъ. А вашата Родина коя е г-н Радев, след като руски генерал от КГБ Ви посочи за президент?

Десислава Атанасова

Днес стана ясно, че през 1991година Конституцията е приета от "корупционери", а гражданство се доказва с отговор на въпрос: "Коя е вашата родина - майка"?

Христо Стоянов

Румен Радев започна да си изпуска нервите. След като започна да разпитва български политици коя е Родината - майка, може пък да намери своята... Защото България не може да е Родина за този, който работи против нея...

Тома Биков

Досега Радев не беше предизвиквал само етнически конфликт. Но има още време.

Ивет Добромирова

Това дали Карадайъ е българин може да бъде “шега” в разговор на маса между много близки на няколко ракии.

Подобен институционален разговор, зададен от президента е абсолютно недопустим и звучи като нищо по-малко от оправдание за възродителния процес.

Михаил Кръстев

Unpopular opinion: Прякото телевизионно отразяване на всеки аспект от политическия живот, е сред основните причини за деградирането на държавността.

В желанието си да се харесат на някаква имагинерна публика, политиците жертват авторитета на институциите, които представляват, с лека ръка.

Днес президентът пита политически лидер “Коя е вашата родина?”, но не защото се притеснява, че родината на Карадайъ може да не е България, а да го надцака пред камерите в спор за Кирил Петков. Без дори елементарно замисляне до какво може да доведе един такъв нелеп въпрос.

Същото се случва и в парламента, където за две седмици телевизионни заседания се свърши около 5% от работата, която се свърши днес на неизлъчваното от БНТ. За сметка на това чухме кои са булонки, кои грозни и кои предатели. Всъщност само това чухме.

Та да повторя, въпреки че е unpopular opinion: Псевдо прозрачност = Регрес  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още