Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Блиц“: Радан Кънев се фука с фалшива класация на платформа-фантом

Мрежата

„Блиц“: Радан Кънев се фука с фалшива класация на платформа-фантом

Снимка:

Публикация на Блиц 

Радан Кънев се хвали с фалшива класация на платформа-фантом.

В нея политикът от „Демократична България“ е поставен на първо място по активност сред родните представители в Европарламента.

Анализът е направен за периода юни 2019 - юли 2020 година. Базира се на доста странна основа: изменения, документи на ЕП и законодателни досиета, което е странно за определяне активността на един депутат. Радан Кънев е в топ 50 по „свързаност“.  Информацията се появи у нас първо в сайта euractiv.bg, след което бе цитирана в няколко други български медии, а самият Кънев реагира на присъствието си в тази класация с дълъг и емоционален статус във Фейсбук.

В тази медия работи един известен потомствен доносник на ДС, който от своя страна е вечен „доставчик на услуги“ за членовете на Европейския парламент от делегацията на БСП. Връзката е прекрасна - политическа група плаща на „доставчик на услуги“ с парите на европейските данъкоплатци през бюджета на ЕП, а той им доставя услугата да ги публикува в „независимата“ медия, в която работи, вече в качеството си на „журналист“. От така независимия и експертен euractiv.bg се позоваха на „Eulytix“, представяйки организацията като „безпартийна нова платформа за работа с големи бази данни, чиято цел е да предостави подробни и основани на данни изводи за политиката и законодателството на ЕС“.

Медията се похвали, че е получила предварителен достъп до доклад на платформата, която е създадена в Унгария. За съжаление обаче подобна информация, която засяга много политици, партии и държави, остана на този етап достъпна само на една медия у нас. Което остава трайни съмнения, тъй като обикновено такъв тип изследвания се публикуват и са общодостъпни с цел възможно най-голям обхват на информираност сред европейските граждани. Проверка показва, че този доклад не е достигнал до медии от много страни в Европа. За работата на „Eulytix“ през последната година пишат предимно разноезичните варианти на портала „Euractiv“. По-фрапиращото е, че опитите на заинтересованите да видят първоизточника на тази класация удрят на камък, тъй като сайтът на „Eulytix“ не беше активен дълго време и проработи едва днес. Дори е възможно да е блокиран целево. В Туитър акаунтът на платформата посреща със съобщението, че този профил е временно ограничен, заради „необичайна активност“. В опитите си да научите нещо повече за организация, боравеща с толкова немаловажна информация, разбирате, че тя съществува само от една година и пуска отделни части от свои изследвания, в които ви приканва да се свържете с тях, ако искате да видите пълните данни. „Необичайна активност“ в социалната мрежа Туитър в много от случаите означава, че се е наблюдавал ръст на броя на фалшиви акаунти, които разпространяват пристрастна информация или необичаен стремителен растеж на последователите например.  


Коментари (11)

Отклик: А има ли класация за това действията на кои депутати са били НАЙ-ПОЛЕЗНИ?
Иначе - луд умора няма.
14.01.2021 18:13 / Отговор
:) Фалшивият сайт на Пеевски отново разпространява жълтата си плява.
15.01.2021 09:45
За всичко е виновен Пеевски! И Костов!
15.01.2021 12:32
кесо Ето това е пример за истинско маркс-ленинско единство насочено към окончателна победа на "здравите" кремльовско-путиняшки сили над "отвратителния" здрав разум. Дръжте се, "другари", нема лабаво, както би казал вашия духовен баща Бай Тошо Правешки.
14.01.2021 18:35 / Отговор
Няма фалшиви сайтове Има разни хора разни идеали
16.01.2021 09:41
Татулова Човекът със селфито на задника си е напълно достоен за измислена класация, която може да се счита за поредния му трик! Всички от т.н. градска либерална левица правят същото от години - измислят си някакво събитие и после или страстно го отричат, или страстно, с еротични нотки го подкрепят, разпространяват и внушават!
14.01.2021 18:37 / Отговор
Цандокан Градската десница не е левица! Интерпретации от болка ! Другарите са в парламента!
14.01.2021 18:54
Татулова Прав си, Цандокан, те са левичари, с наклон към перуански комунисти от Сияйна пътека!
15.01.2021 00:08
Ха ха ха, Съберат ли се комунисти и хомосексуалисти на едно , винаги става мазало...!
14.01.2021 19:06 / Отговор
Да пази Господ от активността на Радан.
14.01.2021 19:17 / Отговор
Е Дълбоката, нали си е пасивен амбрияж? Откога пък го писаха за активен? Още малко и ще го изкарат, че е някакъв иновативен пендел "плуг-ин-хибрид". А то е просто некъв юрист-невзрачник, дето тъпоумниците го пратиха да ни излага в Брюксел.
15.01.2021 05:13

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още