Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Напусналата БСП Варна Мария Тодорова: Извървях процес на натиск, очерняне и опити да бъда наказана партийно

Мрежата

Напусналата БСП Варна Мария Тодорова: Извървях процес на натиск, очерняне и опити да бъда наказана партийно

Снимка:

Общинската съветничка обясни с публикация във Фейсбук защо е напуснала социалистите

Мария Тодорова от Варненското БСП потвърди с публикация на страницата си във Фейсбук, че напуска БСП и групата съветници на партията в Общинския съвет във Варна. Това е станало на 1 март

„За този период бях председател на най-голямата младежка /не само партийна/ организация в страната – над 400 младежи, бях председател на районната партийна организация на БСП „ Младост“, наброяваща тогава около 1 000 активни членове, от 2013 до 2019 г се занимавах активно с произвеждането на местни и национални избори, и референдуми като представител на БСП в Общински и Районни избирателни комисии и то в ръководствата им, сега съм втори мандат общински съветник, колегите ме избраха за секретар и говорител на групата съветници, председател съм на основна партийна организация в район „Младост“ от учредяването й през 2001г, като съставът й почти не е променен“, пише тя на страницата си.

И допълва: „ Хората ме знаят повече като „Мария БСП“, както съм записана в телефоните им, отколкото с фамилното ми име.

Дойде време, в което се оказах излишна в партията, защото работя от сърце, без очаквания и с размах и случвайки замисленото.

Това е време, в което лявата идея, солидарността, равенството, демокрацията, принципите са думи, написани в Устава на БСП, който никой не чете и затова и не спазва.

През периода от местните избори насам бях предупреждавана да се сниша, да се отказвам, да подавам самоотводи, иначе ще бъда изолирана и игнорирана до степен, че сама да си тръгна. Извървях целия процес, свързан с натиск, настройване срещу мен, опити да бъда наказана партийно, да бъда очерняна в социалните мрежи. Втълпи се на немислещите, че гласувам с ГЕРБ, което ме направи в очите им предател.. Коментира се, че заради мен трудно се попълват съставите на СИК и това създава големи проблеми. Вероятно и други неща, но те вече са ми зад гърба.

След дълбоки и тежки терзания, но с явната подкрепа на членовете на основната ми партийна организация, както и на другари от район „Младост“ и не само, взех това решение.

Давам си свободата да гласувам в Общинския съвет по съвест, а не с цел какво ще кажат за вота ми в Градския съвет.

 Давам си свободата да работя за избирателите ми, които ме изпратиха в местната власт, защото мандатът е на средата, а през първата половина се занимавах основно с това да се защитавам партийно.

Давам си свободата да реализирам Визията ми за район „Младост“ и Варна, която избирателите ми подкрепиха /част от тях са членове на БСП предвид заръката на Градския съвет на местните избори да не се гласува за кандидатите за кметове и съветници на БСП по твърдения на запознати със ставащото в кухнята на Градския съвет/.

 Давам свобода на партийните органи да не се занимават повече с мен и да не се чудят как и за какво да ме наказват.

Давам свобода и на БСП да работи за спечелване на изборите, за което искрено ще се радвам, защото това е битка, която водя от 20 години“, пише още тя. 

 „Във всичко това не съм сама – напускаме около 100 социалиста от област Варна – сред тях има кметове и заместник-кметове, колеги съветници, заместник-председатели на Общински съвети, ръководители на групи съветници, бившият Председател на Областния съвет на БСП-Варна, разпознаваеми лица и редови социалисти.

На нас не ни е нужна правна връзка с партия, за да работим за ЛяватаИдея, СоциалнатаСправедливост и принципите си. Поели сме ангажименти пред избирателите си и ще работим по изпълнението им.“  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още