Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Национална медия възкресява почит и признателност към кървавия сатрап Георги Димитров

Мрежата

Национална медия възкресява почит и признателност към кървавия сатрап Георги Димитров

Снимка:

Станислав Станев, Фактор.бг

„Той“, “великият българин”, „най-великият син на българския народ“
Тези думи ни принуждаваха да използваме, когато по литература имахме задача да пишем съчинение за Георги Димитров. Запомнил съм ги много добре, защото, когато ни поставиха (за пореден път) такава задача в четвърти клас, се смаях – в моето семейство бях учен, че Левски е най-великият българин. Не посмях обаче да питам или възразявам, защото моите родители вече се бяха сблъсквали с последиците на желанието ми да съм по-откровен с другарките (както биваха наричани учителките).
Мислех, че тази потресаваща пропагандна от отминала епоха вече изтича в канала и в ХХI век, а младите поколения ще могат да научат истината за

една от най-мрачните личности в българската история

и най-голям враг на българщината. Враг не за друго, ами защото съзнателно е работил за унизяването и смачкването на народа, от който е част. Мислех, но ... вчера категоричността на настоящето отново ме потресе.

В предаването „Политически НЕкоректно“, по Българско национално радио се изля благоухана пропаганда за Георги Димитров. Лайпцигският процес беше използван, за да се подготви публиката за посланията – че Димитров има ключова роля за Септемврийското въстание, както и че бил спасил България от териториално осакатяване – едва ли не той запазил Южна Добруджа и Родопите да не отидат в Гърция и Румъния. Все абсурдни тези, с които много хора спечелиха научно и социално величие, но тези внушения са толкова верни, колкото и кацането на извънземните във Воронеж.
Посочва се, че Георги Димитров бил на първо място световен политик и след това – български...
Истината е, че Георги Димитров

не е световен политик, но със сигурност е АНТИбългарски

Реално цялото му политическо съществуване е посветено на мащабна и агресивна война с България и нейното достойнство.
Действително това лице има пряк и сериозен ангажимент към Септемврийския метеж. Метеж, защото тук не става въпрос за въстание, при което народът да се освободи от нещо. Тук говорим за опит на една чужда и вражеска на България страна буквално да унищожи държавата ни. Показателен е примерът с една част от българските комунисти – тези, които първо са били българи. Комунистическият депутат Никола Сакаров и другите седем члена на групата му в Парламента категорично осъждат метежа. Никой от тях не вижда нищо хубаво след това, а имената им са забравени, заради големия им „грях“ - дръзнали да обичат България повече от СССР. Някои от тях дори стигат до още по-тежки оцнки. Фанатичният български комунист Петър Искров – Ради е погнусен: „тази компартия не е дело на българския пролетарият, а на група школници, научили азбуката на комунизма от учебници за неграмотници“, казва Ради, допълвайки: „под развалините на черквата ще погребем партията“. Друг български комунист Илия Василев е категоричен „Септемврийското въстание и атентатът в „Света Неделя“ са авантюра на Сталинско-Димитровско-Коларовската фракция, която принесе в жертва хиляди борци, с чиято памет кощунства сега“.

Неслучайно правоверните комунисти Искров и Василев са убити по настояване на Георги Димитров...

Начинът, по който съветският сатрап и неговите неуки, но жестоки палачи се разправят не само с десните български политици и патриоти, но и с комунисти (които са поставили България над другата идеология), показват само едно - Георги Димитров води мащабна и жестока борба с всеки, който се опитва да му пречи на целта на живота му – унищожаването на всичко свързано с достойнството на България и превръщането на българите в осакатено, наплашено и комплексирано общество.

Личността на българоубиеца (както го наричаше баба ми) е ясна, пропагандирането му днес обаче е симптом за нещо ужасяващо. Жалко е, че в България все още има хора, които се опияняват от личността на Димитров (вероятно и от целите му). Тези хора, славещи най-големия враг на България през ХХ век, получават удобна трибуна и ехидно се опитват да убедят българското общество да надене отново ярема и да прегърне философията на безправна маса от хора, която има само едно право, което е и задължение – да слуша и да се подчинява.

А най-тъжното е, че това се случва по националните медии – по тези медии, които данъкоплатците, които искаме България да бъде достойно за живеене и подходящо за развитие място, издържаме с данъците си.  


Коментари (15)

някой да разполага с текста , изречен на "чист " немски език , от др.Георги Димитров на Лайпцигския процес ????? Защото аз не съм срещал подобно "животно "!
А Волгин е МАЙЦЕПРОДАВЕЦ - НАЙ-ДОЛНА ПРОБА ! АНАТЕМА И НА ДВАМАТА !
22.02.2021 18:33 / Отговор
Татулова БНТ прави същото! Втора година въртят "БНТ на 60", което има за цел да поражда носталгия, целенасочено и тенденциозно! Въртят се също руски сериали, както се казва "по заказу"! В набиращата популярност игра Последният печели се пуска изпълнение на песен, с текст "партизани, партизани, легендарни синове...."! Това се прави с бюджетни пари! БНР, БНТ и БТА отдавна не са само антиправителствени медии, а антидържавни!
22.02.2021 18:36 / Отговор
Вярно е в началото преди да усетя, каква е целта и какъв е ефекта "БНТ на 60" ми се струваше на моменти дори приятно предаване. Сега ми е неприятно и не го гледам защото ми дойде в повече тоталитарната носталгия. В "Последният печели" също ми писнаха въпросите с тези соц предавания, филми, звезди, повечето, от които доста посредствени. Много подмолен brainwashing. Отскоро започнах да осъзнавам, колко неща са тенденциозни и как някой се опитва да ни манипулира и препрограмира.
22.02.2021 18:50
Тартаковер Рядко имам възможност за това предаване, писах го на друго място. Но това проследих в почти 2/3 и това за ГД чух. Този хахо лъже безобразно, онзи от БНР цитира доста заслуги на ГД, каза неща които не знаем(поне аз не знаех). Знаем и ни натъртват безобразията на ГД, но срамежливо премълчават положителното в политиката му за България.
А аз съм чувал още нещо свързано с ГД. Когато Чърчил е бомбандирал София и обещал да я превърне в картофена нива, точно Димитров се е застъпил пред Сталин, да поиска от съюзника си да спре бомбардировката! Сталин е поискал това от Чърчил и онзи е послушал големия си съюзник.
Това е проверим факт, аз съм го чувал, не го твърдя, но ако е така нека и това се каже. Стига само измекяри, като този автор изкривяват истината.
22.02.2021 18:49 / Отговор
Не можеш да наречеш тоя горе по никакъв друг начин освен ченгеджийска отрепка по руски образец, занимаваща се с подмяна на действителността.
22.02.2021 18:54
Таракане, Винаги си е прозирало, че си "руска" мастия , обикновен предател-провокатор! Скоро даже писа как си се впечатлил от същата тази "пачавра"! Гошо Тарабата бил спрял "бомбардировките" , като помолил Сталин, пък той виждаш ли, помолил Чърчил! Такава грандиозна глупост не бях чувал,а такива като тебе се опитват да ни ги пробутат в целуфан! Жалък долен платен Помияр! Гошо Тарабата са го върнали от Москва вече завършен психопат и алкохолик, и като маша на Сталин е нанесъл такива поразии на България и българското самосъзнание, че поколения по-късно, още не можем да оправим простотиите му!
22.02.2021 19:19
Напомняне..... Клетвата на Тартаковер..... ..
До края на годината остават 10 месеца.......
22.02.2021 19:30
Миризмата на кромид вече не се търпи!Умирисал си входа и не си прибираш изрязаните стари обувки,вместо чехли от входната врата!Киселото ти зеле е умирисало мазето и партера,но ти се занимаваш със световни проблеми и конспирации!Това,че си чувал нещо не значи,че е истина!По твой шаблон-аз не твърдя ,но съм чувал,че си голям комплексар с хаотично събирана информация!
23.02.2021 10:40
А къде го пише този факт или творите митове и легенди като преди за братята„освободители“,които бяха поробители,голям лъжлив комуняга си.
23.02.2021 13:54
Имам чувството, че комунистическата пропаганда е по-опасна и от фашистката, защото има по-дълготрайни ефекти и причинява почти непоправими увреждания. Особено, когато е доведена до такива висоти от някои държавни служби като руските. Нормално е, защото и в най-репресивния тоталитарен режим с най-жестоката олигархия народът винаги е повече. Повече е като брой и съответно като сила, която винаги може да издуха по-малобройните узурпатори на властта. И все пак не го прави. Затова са разработени методи да те накарат ти сам да искаш да си роб, да наричаш хомота - благодеяние и решетките - свобода. Извратена работа. В момента отново се опитват да ни прилагат същите техники. Ако се поддадем скоро ще сме като братята македонци - ще имаме пакистански цар (или дубайски) и от всичко на света най-много ще мразим собствената си кръв.
22.02.2021 19:26 / Отговор
Истина е не само чувство за жалост
23.02.2021 13:56
кесо Всъщниост реабилитацията на комунизма не е преставала нито за ден през всичките 31 години от така наречения "преход" и "националните" медии, обществени и частни, имат особено голям "принос" за това. Защото те държат "диригентската палка" на процесите на рекомунизация, русификация и путинизация от една страна и на сатанизирането и омаскаряването на демокрацията в очите на българските граждани от друга. А присъствието на червени комисари на всички нива в тези медии осигурява възпроизвеждането на този процес за още много години наред. Те са гаранти на този процес, както впрочем и в институциите на властта, където продължават да се назначават кадри свързани с комунистическия режим.
22.02.2021 21:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още