Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Не Борисов, а Радан Кънев е родният шампион по фалшиви последователи в социалните мрежи

Мрежата

Не Борисов, а Радан Кънев е родният шампион по фалшиви последователи в социалните мрежи

Не Борисов, а Радан Кънев е родният шампион по фалшиви последователи в социалните мрежи - Tribune.bg
Снимка:

70% от последователите на Бойко Борисов в социалните мрежи са неистински. Тази фалшива новина цял ден обикаля онлайн пространството у нас. Използвана е съмнителната и напълно безплатна онлайн платформа “Sparktoro” за проверка на последователите на Бойко Борисов в Туитър, пише сайтът „Вестоносец“.

На пръв поглед резултатите са смущаващи – над 70% неистински последователи. „Sparktoro” обаче анализира аудиторията от последователи. В своя анализ използва елементи на изкуствен интелект и причислява акаунтите, които пишат крайно отрицателни и крайно положителни коментари под постовете – като неистински профили. Това според медията няма много логика, тъй като Twitter няма почти никаква популярност в България и едва ли някой би си губил времето да инвестира във фалшиви последователи именно там.

Справка в най-авторитетната и популярна платформа за анализ на последователи (followerAudit) показва, че именно при Радан Кънев нещата са най-фрапиращи – 25% фалшиви профили + 24% неактивни профили означава, че близо 50% от последователите на евродепутата са тролове. При президента Румен Радев те са над 37%. Много по-надолу в класацията е Бойко Борисов със своите скромни 20%.


Коментари (8)

Радан замазвачът с какво се занимавал като евродепутат, когато не клевети Гешев. Освен трол в президенството си имаме и трол в Европарламента. На фона на организираната инвазия на фалша и лъжата в социалните мрежи сега и хибридната война я припишете на Борисов, правилно! Ще ви повярват. Във фейсбук троловете като копои следят кой е публикувал нещо положително за Борисов или негативно за Радев и другите им свещени крави, кой го е лайкнал, който го е шернал...взимат се мерки. Държавна сигурност в действие.
25.01.2021 21:32 / Отговор
:) Пропагандата на ГЕРБ се опитва по нелеп начин да измести фокуса за фалшивите последователи на съветската мутра Борисов. Има един лесен начин да се разбере - във фейсбук има 300 хилади последователи, когато пусне видео на живо от джипката на живо, го гледат под хиляди души. Вторият начин е, когато се видят профилите, които харесват статусите му - почти всички са празни и с фалшива снимка. Може да се види и по това, кой пише под статусите му - две-три лелки и няколко слагачи на ГЕРБ, нищо повече. Изкуствения балон Борисов освен в интернет се помпа и в медиите и фалшивите социологически проучвания, а после шайката ГЕРБ си купува изборите.
25.01.2021 22:54
Отговор "Две, три лелки" а, а ти като смърдиш за цяла дузина селски уруспии, колко сте?
26.01.2021 00:20
щом изпълзява тролът :),?, тартар... и т.н. значи написаното е истина и трябва като Радан да го замаже и напише, че е черното е лиляво... Потвърждаваш, че следите кой какво е писал, коментирал гледал, а? Лелки ли са, бабки, чичковци .. правите статистика? Изкуственият балон за всеки, разпознаващ лъжите е кристално ясно кой го надува.
26.01.2021 08:23
Анастас #

По миризмата го разпознават.

Радко Пръдлето, по прякор Радан Кънев
е шампион по насиране и орални каламбури.

Истински Бай'Гъз - тяхното знаме, на
Малоумната Костовашки ДСБерастия

(гастро интерологично)
26.01.2021 09:29 / Отговор
кесо Пилците се броят на есен, а феновете на Радето на 2 февруари и на 1 април /професионалния празник на лъжците/.
26.01.2021 11:40 / Отговор
Българин Напълно вярно! Този другар/другарка продаде родината си и само ни излага
26.01.2021 16:52 / Отговор
Асен Всичко е фалшиво при Радан, и позициите му, и политиката му, всичко.
27.01.2021 08:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети