Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Неудобни думи: „Тълпата равнодушна и студена“

Мрежата

Неудобни думи: „Тълпата равнодушна и студена“

Неудобни думи: Тълпата равнодушна и студена - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Александър Йорданов, Фейсбук

Достойни отговори на ген. Венцислав Мутафчийски на спекулативните въпроси на Миролюба Бенатова. От последвалите коментари става ясно, че „умните и красивите“ не разбират от ирония. А точно така - иронично, завърши отговорите си професорът, визирайки простотиите изречени от доц. д-р Мангъров през последните два месеца - фен на „якото“ заразяване и „якото измиране“ на „сухите клечки“.

Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници.

Свиквайте с мисълта, че в България няма неохулено и ненаказано добро. Тук не се ценят хора като Вас - честни, откровени, отговорни. Тук вечно на мода е типа „Божков“ - въпрос на черепен обем. Тук са ценят откровени циници от типа „Мангъров“ - въпрос на непреодолени комплекси.

Сега те твърдят, че генерал Мутафчийски си е „изпуснал нервите в края на интервюто“. Не, не си е „изпуснал нервите“. Това могат да говорят само лица, които обдумваха всяка негова дума през изминалите месеци, опитваха се да отричат истините, които споделяше открито с всички български граждани, да го провокират с гадни подмятания и лъжи. Това бе крайно недостойно.

Не нервите си изпусна генералът, а показа, че може да ползва освен открития език и езикът на иронията, на подтекста, на „думам ти дъще, сещай се снахо“. Бенатова, обаче, не се сети. И продължи.

В историята ни винаги е било така. Няма достойна личност у нас, която „тълпата равнодушна и студена“, както пише някога Николай Лилиев, да не е отрекла. А посмъртно сме първенци по носенето на венци и цветя, по „рапорт даден“ и „рапорт приет“! Мнозина нашенци са правени по „радевски калъп“ - хладни, завистливо-заядливи, злобно мърморещи, гадно хихикащи. И отново ми идват думите на поета:

„Долавям звук, и нечий глас да стене из простора —

не съм за тук, не съм за вас, о бедни, бедни хора!“

Не се отчайвайте, д-р Мутафчийски. Вие направихте за хората това, което тези, които се опитват да ви подиграват, никога няма да сторят. Защото са нещастни нарциси, „радевци“ по рождение, „мангъровци“ по бездушие.

Пожелавам Ви приятен и спорен ден!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тартаковер " В България няма неохулено и ненаказано добро. Тук не се ценят хора като този човек - честни, откровени, отговорни. .." Тук го хулят, плюят мразят, смятат го за един дебел шмекер, кариерист, политически паразит използвал най-гнусните стъпала на живота, за да се катери по тях... А не е така. В лицето на този човек виждаме един божествен мъж, един себеотричащ се аскет, безсребърник, един от новите будители на България. Така виждам аз, г-н Йорданов. Поздравления ! Дерзайте, Йорданов ! Дерзайте, като дерзаек!
17.05.2020 21:56 / Отговор
кесо Във всяко стадо си има и червена мърша, г-н Йорданов. За съжаление в посткомунистическа България тя е в по-голямо количество, но такова е положението за сега. Ако ген. Мутафчийски и хората от щаба не бяха почтени професионалисти загрижени за нашия живот, а бяха подобия на Мангъров, червената мърша щеше доста да намалее, но за тях очевидно хипократовата клетва не е само професионална екзотика.
18.05.2020 09:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети