Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Нидал Алгафари: Много е лесно да се манипулира общественото мнение

Мрежата

Нидал Алгафари: Много е лесно да се манипулира общественото мнение

Нидал Алгафари: Много е лесно да се манипулира общественото мнение - Tribune.bg
Снимка:

Нидал Алгафари, Фейсбук

Приятели,

дали снимките от спалнята на министър-председателя отразяват реалността или са фалшификати за мен е покъртителен срам.

Срам за държавата ни, за страната ни, за народа ни, за историята ни.

Ще ви припомня предаването, което режисирах в "Студентска програма Ку-Ку" и зрителите нарекоха "Козлодуйското". Него посветих на Орсън Уелс, първият създал такъв прецедент по по радиото. Какво искахме да кажем тогава:

Много е лесно да се манипулира общественото мнение.

Много е лесно е да злоупотребиш с доверието дадено от зрителите.

Много е лесно да объркаш хората с полуистини и полулъжи.

Много е лесно да повтаряш една и съща лъжа докато не започне да се възприема като самата истина.

Много е лесно да нарочиш в България жена за "Курва".

Много е лесно да набедиш някой в България, че е корумпиран.

Много е лесно да създаваш "новини" скрит зад анонимността си.

Много е лесно да убиваш авторитет, ей така защото той е, а ти не си нищо.

За снимките, записите, подмятанията и писанията, няма нито едно доказателство, че отразяват реалността, а залагат на кръчмарското бръщолевене и подшушнатото на уше във фризьорските салони.

Мнозина се опитват да изкарат първите ни в държавата, че са прости, тъпи, некадърни, крадливи без да се замислят, че ако те са такива, то ние - народа - какви сме, че ни управляват точно такива? Още по-прости, тъпи, крадливи и некадърни.

Комунистите ни такива, Герберите ни онакива, депесарите, пък не знам какви са, десните били мани, мани.

Хорааа, те всичките са част от нас. От нас самите. Щом те са такива, ние не сме по-ербапи.

Този ни министър-председател вече над десетилетие е такъв, защото ние с гласуването ни или не гласуването ни го поставяме там. Президентът, добър или лош, е там, защото ние го поставихме на този пост.

Да попръжваш в социалните мрежи и да се кискаш самодоволно, че си написал нещо бомбастично и да си въобразяваш, че си постигнал небивал успех е само в собствените ти очи и няколко твои лайкаджии.

За да го няма този срам повече трябва да имаме смелост, дързост, начетеност, интелигентност и работа. Инак ще сме за посмешище и на безпризорните кучета.


Коментари (3)

кесо Лесно се манипулира общественото мнение у нас защото най-гледаните телевизии са изцяло в ръцете на червената мафия и лекета като Трифонов. Социалните мрежи също са овладяни от сайтове обслужващи изцяло интересите на червената мафия и руската пета колона, от легиони червени тролове. Как да се случи освестяването на хората като те са подложени на ежедневна агресивна прокомунистическа, проруска, пропутинска пропаганда, като непрекъснато му се внушава как всичките ни беди идват от Европа, ЕС, НАТО, САЩ.
19.06.2020 09:07 / Отговор
Киро Бизона Нидал Алгафари ги разката тотално и те се знаят много добре кои са: червенобузия чукундур Прокопчо Разградски, Божко Дубайски, Банку Васил Белградски, както и пребиваващите на топло Арабаджиеви, мазните Баневи, Миню Стайков, а отскоро и дуета „Бобокови брадърс“! А народът не е чак толкова захлупен, че да вярва на монтирани снимки и кинематографични пачки и “кюлчета“! Дайте ми един цветен принтер, па такива банкноти по 500 еврака ще ви изкарам, че ще плачете от умиление колко малко не им достига, за да идете с тях до пазара!
19.06.2020 16:24 / Отговор
Magare Защо пропусна Доган,Пеевски,който не ходи на работа, но получава заплата,ДомУза, заслужил крадец и подмазвач,Валери, идиот и крадец,СерГей, Каракачана,ГолГъс Дьо Пекин де Виетнам и много,много други мършояди?Защо?Защото друг ти плаща!
03.09.2020 22:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати