Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Нанков към Пеканов: Да дойде в област Ловеч и да обясни на бизнеса, защо нямат нужда от компенсации

Мрежата

Николай Нанков към Пеканов: Да дойде в област Ловеч и да обясни на бизнеса, защо нямат нужда от компенсации

Снимка:

От Фейсбук профила на Николай Нанков, ГЕРБ

Каня вицепремиера Пеканов да излезе от комфорта на кабинета си или от този на телевизионното студио и да дойде в област Ловеч да обясни очи в очи на представителите на бизнеса защо счита, че не се нуждаят от компенсации, защото са им осигурили „да има НЯКАКВО ниво на икономическа активност“, чрез въвеждането на зеления сертификат. Този цинизъм може да бъде изречен само от представител на най-нищоправещото, цинично и високомерно правителство, управлявало България.

Не знам кое е по-цинично - да назначиш за министър на здравеопазването антиваксър, или вицепремиерът да вмени на бизнеса отговорност за ваксинационната кампания?

Не знам кое е по-цинично - от висотата на поста си да гледаш със снизхождение на гърчещия се под лавината от игнорирани от правителството ценови шокове бизнес или да бавиш Плана за възстановяване 5 месеца, така че да не можем да се възползваме от “животоспасяващия финансов кислород на европейската солидарност”?

Не знам кое е по-цинично - да не даваш компенсации или да не даваш работа – да попитаме за първото производствения и туристическия, а за второто строителния бранш например?

Всъщност този цинизъм е просто липса на държавност. Катастрофална.  Яростният юмрук просто се оказа трепереща за тънка политическа печалба ръчичка, „чегъртаща“ ГЕРБ като талонче, на което винаги пише „Не става, опитайте пак“ или пък „Браво, изчегъртахте магистрала Хемус“, „Честито, изтрихте Северозапада“, „Поздравления, печелите фалирал бизнес“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема