Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Ненчев: Четири години белязани с фалш и лицемерие!

Мрежата

Николай Ненчев: Четири години белязани с фалш и лицемерие!

Снимка:

Радев навлезе в последната година на президентския си мандат така, както и стартира – като проект на режима в Кремъл

От Фейсбук профила на бившият министър на отбраната Николай Ненчев

Четири години белязани с фалш и лицемерие!

Радев навлезе в последната година на президентския си мандат така, както и стартира – като проект на режима в Кремъл

Непоследователен във външната си политика и рушащ политическата система вътре в страната, единственото неизменно нещо в иначе радикалния образ на Румен Радев остана лоялността към режима и идеологията на Путин. През неговия мандат философите на Кремъл свободно проповядваха в България - Решетников чертаеше бъдещето ни, патриарх Кирил назидаваше публично българския държавен глава, а Путин получаваше постоянни покани за официално посещение.

Непоследователен във външната си политика, Разпознат като лобист на Кремъл, Радев изпадна в пълна външнополитическа изолация, често саботирайки хибридно евроатлантическата принадлежност на България. И това е напълно очевидно - като се започне от неприкрития му неформален натиск в полза на руските военни интереси България да не придобие американските изтребители F-16, до скандалната му обществено-политическа теза, че българските възрожденци не били европейци! БЪЛГАРСКИЯТ президент многократно и отявлено се застъпваше за интересите на Кремъл, но нито веднъж не застана в подкрепа на българския национален интерес.

Радев се появи на политическата сцена като хибриден образ на уж натовски генерал, но зад кратката му публична биография стояха само поредица от скандални антиатлантически действия - от оспорването на съвместната охрана на въздушното ни пространство съвместно с партньорите от НАТО, през лобизма за „Грипен“ на служебния му кабинет, до непрекъснатото провокиране на политическо напрежение в страната в последно време.

Вместо да изпълнява ролята на президент на всички българи, за четири години той превърна своята институция в политически опозиционен център, имащ за задача да дестабилизира държавата. Радев използва публичната власт, с която разполага, единствено за реализацията на задкулисни политически проекти, свързани не просто с промяна на управлението, а с радикална намеса по чужд сценарий.
Когато целият свят е изправен пред бедствието Ковид 19, Радев не само омаловажи, но и се опита да пренебрегне предприетите у нас противоепидемични мерки. Докато той неприкрито внушаваше страх и отчаяние в обществото, вниманието и усилията на администрацията му бяха насочени най-вече към икономическия лобизъм и към посланическите назначения. Стана очевидно, че движеща сила в политическия кабинет на Радев са агентите на ДС.

На площада, провокирани и поощрени от президентската подкрепа на бунта, бивши комунисти и засегнати от властта олигарси превзеха справедливия протест на младите хора. Вместо да се превърнат в коректив на властта, протестиращите бяха употребени от Радев, за да може на техен гръб той да се превърне в претендент за цялата власт в държавата.

С тези си действия Румен Радев отдавна започна кампанията си за следващ президентски мандат. Целта ме обаче е не просто да остане в тази институция, а все повече да узурпира власт. За да изпълни своята цел, той премина през използването на различни средства – от идеята за собствена партия, през оглавяването на бунт и съставянето на коалиция от нови политически субекти – идеи, които очевидно се провалиха заради липсата на решителна обществена подкрепа.

Днес пред Радев са поставени нови задачи – да дестабилизира държавата, да внесе хаос в институционалния живот и да създава и подклажда социални конфликти и обществени напрежения. За да ги изпълни, той вече започна да саботира следващите парламентарни избори, като подготвя почвата те да бъдат оспорвани и така взривява възможността за сформиране на силна легитимна изпълнителна власт. За всички е ясна и целта на Радев - след поредица от неефективни разговори за сформиране на правителство в новия парламент да се стигне до безизходица и той да поема изпълнителната власт чрез служебен кабинет и при липса на действащо Народно събрание. Така, с помощта и в угода на евразийската линия, създавайки политически вакуум до следващите президентски избори през есента, Радев ще обсеби и концентрира в ръцете си цялата власт, репресивните й механизми и службите. За целта е подготвил нова конституция, а за политическите му опоненти най-логична и вероятна ще е съдбата на Навални. Лов на вещици, реваншизъм и заплахи ще са стилът, който ще наложи генералът, окуражаван от Кремъл.

Вземайки предвид всичко това, демократичната общност, десните сили, отстоявали и борещи се за пълноправното членство и принадлежността на България към ЕС и НАТО, както и за изграждане на силни и свободни Балкани, трябва решително да се противопостави на васалната политика на Радев, поставяща България в краката на руската диктатура. 

 


Четири години белязани с фалш и лицемерие! Радев навлезе в последната година на президентския си мандат така, както и...

Публикувахте от Nikolay Nankov Nenchev в Неделя, 24 януари 2021 г.  

Коментари (9)

Говорит Москва! С огромна доза злоба,която зарази и съсипа политическото пространство в страната.Никога вече ,такива невежи в политиката!
24.01.2021 17:37 / Отговор
༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо Нищото - ВЪН! Импийчмънт на Фатмака!
25.01.2021 15:21
РУМЕН РАДЕВ - ПЪРВИЯТ ГЕНЕРАЛ - МУТРА...............СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.................. ДА СЕ РАЗЖАЛВА!......
ДА МУ СЕ СПРЕ ВОЕННАТА ПЕНСИЯ.....
КПКОНПИ ДА КОНФИСКУВА НЕПРАВОМЕРНО ПРИДОБИТОТО МУ ИМУЩЕСТВО, И НА НЕГОВИТЕ ЛЮБОВНИЦИ...
ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО МУ,....
....... ТАКА СЕ БОРИ КОРУПЦИЯТА НА ЧЕРВЕНИТЕ МЪРШИ, ОПОСКАЛИ НАС БЪЛГАРОФИЛИТЕ......
24.01.2021 17:42 / Отговор
Това земеделско л@йно пак се изср@. Гнусен и долен присъдружник на мафията.
25.01.2021 09:02 / Отговор
Айдеее, измисли нещо смислено! Винаги като ви кажат истината в очите, и започвате да ръсите едни и същи "опорки"! Това израз на безсилие ли е ,или просто толкова ви е капацитетът?
25.01.2021 10:06
Смърдиш ми на Таратор! Тараторчо, мили ми Коверчо - хайде скрий се някъде, мръсно червено болшевишко говедце недъгаво.
25.01.2021 15:25
кесо Поздравления на автора за точния политически портрет на Румбата!
25.01.2021 10:04 / Отговор
Надблюдател След като узпяха да излъжат над два милиона избиратели, и да ни курдисат една независима руска метреса за Президент, представяте ли си този Фатмак, говорител на мафията, да го изберат повторно ? Добре че в българите все още е останал някакъв инстинкт, че това да не се случи!
25.01.2021 10:10 / Отговор
༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо Нищото - ВЪН! Импийчмънт на Фатмака!
25.01.2021 15:21

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още