Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Облаков: Трите важни момента в новината за АЕЦ „Белене“

Мрежата

Николай Облаков: Трите важни момента в новината за АЕЦ „Белене“

Снимка:

Николай Облаков, Фейсбук

Моментите в новината за АЕЦ “Белене” са три:

1. На първо място - ядрената енергия е единствената, която се вписва в новите “зелени” изисквания. Правилни или не, това е друга тема, а идеята, че е възможна енергетика само с огледалца и вентилаторчета е по-скоро забавна.

2. На второ място е необходимо да се види дали няма по-добри варианти за използване на вече инвестираните ресурси в този проект, например в Козлодуй, но това е по-скоро въпрос към специалистите.

3. И може би най-важното - обединението на “Дженерал Електрик”, “Росатом” и “Фраматом” срещу китайското предложение идва да покаже само това, за което говорим от доста време - китайската експанзия в Запада трябва да бъде спряна на всяка цена. Реализацията на #SinaDelendaEst е в ход и само от нас зависи да сме на правилната страна в новата Студена война.   


Коментари (2)

Тартаковер Не знам господина от "зелените" ли е, но бих задал само един въпрос. След като трите велики в ядрената енергетика ще строят(и разбира се ще печелят вместо нас), ядрените отпадъци къде ще отиват? Защото знаем, че сега онези от "Козлодуй" Русия си ги прибира. Да не стане така чуждите да си печелят, а за нас да остава боклука и отровата. Защото досега управляващите само това са доставяли на населението.
18.06.2020 22:15 / Отговор
Боклучар Ние вече започнахме да събираме всякакви боклуци от Европа и света, самите ние сме си бая боклуци, така че ядрените отпадъци няма да ни се опрат... тоест ще си остават при нас така да се каже в своя среда.
19.06.2020 06:53

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още