Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Стефанов: Колко „лесно“ се гласува машинно ще ни покаже един силно компютърно грамотен човек - Румен Радев

Мрежата

Николай Стефанов: Колко „лесно“ се гласува машинно ще ни покаже един силно компютърно грамотен човек - Румен Радев

Снимка:

От профила във Фейсбук на Николай Стефанов 

Сега ще ви припомня колко „лесно“ се гласува машинно.

Това ще ни покаже един човек, който за много хора е ерудит, висококомпетентен и образован, човек на ТИ с технологиите, пилот на изтребител (макар и руски), за който „Нищо не става без #PowerPoint“

Тоест един силно компютърно грамотен човек - президента Румен Радев...

Много ми е интересно, щом толкова образован компютърно грамотен човек, изпитва видимо огромни затруднения да гласува машинно... Какво ще правят, как ще се оправят и как ще гласуват, не толкова технологично грамотни и образовани хора, възрастни хора, хора с определени здравословни проблеми и т.н.???

▪ Правото на вот не е ли конституционно право на всеки един български гражданин???

▪ Задължителното машинно гласуване не ограничава ли и не дискриминира ли една много голяма група хора, които нямат право на избор, по какъв начин да гласуват - машинно или с хартиена бюлетина???

▪ Да не говорим за онези 74% от избирателите на последните парламентарни избори през април тази година, които нямат доверие на машинното гласуване, не считат, че машината гарантира анонимността и честността на техния вот и не желаят между тях и техния глас/вот да има посредник, какъвто посредник в случая се явява машината.

Машини, на които се доверява Мадуро и ги използват за гласуване в „демократична“ Венецуела...

Ако Конституционния съд (КС) не обяви тази част от ИК, в която се казва, че гласуването ще бъде само и единствено чрез машини, без възможност на избор за хартиена бюлетина при воля на даден избирател... Ще се наложи на същият този  КС да касира предстоящите парламентарни избори (на 11 юли), заради хиляди жалби, че много хора не успели да гласуват поради това, че не им нарушено това право, задължавайки ги да гласуват, само и единствено машинно! Да не коментираме и колко ниска би била избирателната активност, заради летния сезон, това че е насочена дата 11 юли, която съвпада с денят, в който ще бъде и финала на ЕП по футбол... Какво би било, ако плюс всички тези фактори, се окаже, че и не едни 25-30% от избирателите на предходните избори, не са отишли или не са успели да гласуват, заради машинния вот.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още