Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николов: А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна след 30 г. лутане в пустинята, открихте ли месията в себе си?

Мрежата

Николов: А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна след 30 г. лутане в пустинята, открихте ли месията в себе си?

Снимка:

От Фейсбук профила на депутата от ИТН Пламен Николов

Преди няколко години в един неделен следобед шофирах покрай брега на Боденското езеро на път от Тургау за Бавария и, за да не ми е скучно, реших да послушам местна радиостанция, по която течеше дебат между протестантски теолог, който твърдеше, че личността определя историята, и историк, който застъпваше тезата, че обективните събития предизвикват появата на лидерите.

Заслушах се, тъй като темата ме заинтригува, а и понеже вероятността да чуя такъв екзистенциален дебат в родния радиоефир клони към нула. И двете страни изложиха цивилизовано своите аргументи, без нападки и взаимни квалификации, а накрая, водещият соломоновски отсъди, че успешните нации се състоят от индивиди, всеки един от които се стреми да се държи като лидер в онова, с което се занимава, и всеки един дава най-доброто от себе си за благото на общността, в която живее.

Последното изкристализира в съзнанието ми като отговор на въпроса защо страните на северозапад от р. Дунав са флагманите в Европа, а онези като нас - все очакват някой да им поднесе оправията на тепсия.

А Вие, Уважаеми Сънародници, които жадувате за промяна след 30 г. лутане в пустинята, открихте ли най-сетне месията в себе си?  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още