Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Нинова е пичка: Зам.-кметът на община Сопот, социалист: Лидерът на пичовете от БСП е пичка!

Мрежата

Нинова е пичка: Зам.-кметът на община Сопот, социалист: Лидерът на пичовете от БСП е пичка!

Нинова е пичка: Зам.-кметът на община Сопот, социалист: Лидерът на пичовете от БСП е пичка! - Tribune.bg
Снимка:

Целият проблем в Сопот е започнал, защото кметът работи добре с централната власт

Лидерът на пичовете от БСП е пичка! Това определениe дава социалистът Николай Новаков, който е зам.-кмет на Сопот в интервю на Георги Коритаров по ТВ „Европа”. В предаването участва и кметът на Сопот Деян Дойнов. И двамата бяха изключени от БСП. Първо  -  Новаков, защото  уронил престижа на партията с участие в предаването на Георги Коритаров „Свободна зона”. След него Дойнов напуска партията в знак на солидарност към своя заместник.

Дойнов посочи и че е свикано събрание на партията, без той да е поканен да присъства. Събранието е свикано от ръководството на партията в града и е обявено, че Дойнов е изключен. Той посочи и че човекът, който е лидер на партията в Сопот, е свикал събранието, а все още продължава да работи за кмета. Нещо, което е непочтено, според него.

Целият проблем в Сопот е започнал, защото кметът и заместникът му работят добре с управляващите от ГЕРБ.

„Привършваме споразумение с Министерството на финансите, което даде глътка въздух на община Сопот. И финансовият министър Горанов, и вицепремиерът Томислав Дончев подходиха мъдро като държавници“, посочи Новаков. По думите му, това не се харесвало на местната структура на БСП, които искали да бъдат опозиция на ГЕРБ.

Дойнов благодари на премиера и правителството за отпускането на безлихвен заем за общината. По думите на зам.-кмета излиза, че ГЕРБ помагат на Сопот, а БСП – руши.

Двамата посочиха и че постоянно им се изпращат хора, близки до „Позитано“, за да им помогнат.

Последно скандалите били заради някакъв специален инвеститор, който сам преди години декларирал в местната данъчна администрация, че декарите му с лозя са търговски площи. Хора от централата на БСП ги атакували с искане старата декларация на инвеститора да се скъса. От името на въпросния инвеститор дошъл при кмета бившият зам. - министър на туризма от БСП Бранимир Ботев. Той дори поискал от кмета да излязат от офиса му и да разговарят насаме по казуса. Последвали обаждания и есемеси от „Позитано“, участвал и лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов.

Кметът и зам.-кметът на Сопот посочиха, че по този начин не може да се работи и изразиха мнение, че всъщност са изключени от партията точно, защото не изпълнявали заръките.

 


Етикети БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати