Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Нинова пълни листите с лични протежета

Мрежата

Нинова пълни листите с лични протежета

Снимка:

Текст на вестник „Труд“

Само лоялни на себе си кадри смятала да сложи председателката на БСП Корнелия Нинова на избираеми места в кандидатските листи за предстоящите парламентарни избори. Това признаха пред вестника членове на Националния съвет на БСП. Гонката на враговете с партиен билет, като кмета на Перник Станислав Владимиров и лидера и един от основните червени дарители Георги Гергов, била точно заради първите места за 45-ия парламент, които са запазени за протежета на шефката.

Според черновите на списъците, Стоян Мирчев, който е един от най-твърдите привърженици на Нинова и на крайните мерки за изключване на партийни членове, е определен за водач на София-област. На предишните избори Мирчев-младши беше водач в Силистра. В знак на благодарност Кристиан Вигенин, който преди беше водач в Ямбол, сега, заради доклада, с който се иска изключването на Гергов ще води червената листа в Пловдив-град. Атанас Зафиров, който е член на Изпълнителното бюро, ще бъде пръв в Ямбол, а в Бургас -Петър Кънев.

Задължителни водачи на листи ще бъдат още Манол Генов, който ще оглави списъка от кандидат депутати за Пловдив област, Христо Проданов - Пазарджик, Георги Свиленски - Велико Търново, Крум Зарков - Русе, Александър Симов е направил заявка за Благоевград, Румен Гечев - Плевен, Хасково Ленко Петканин, Габрово - сегашният кмет на Дряново Трифон Панчев.

Нинова отказала на Дора Янкова водаческо място за Смолян и се опитвала да лансира бившата секретарка на Янкова - Рабие Кьосева. В Шумен отново ще е водач Иван Иванов, а в Търговище - новия любимец на Нинова - Крум Дончев. В Сливен - ген. Кольо Милев, а за Разград - Таско Ерменков. Филип Попов бил нежелан в родния Видин и затова щял да води листа в Кюстендил, откъдето е съпругата му.  


Коментари (2)

Помните ли Трио "Спешен случай " - ДЕВЕТ МИЛИОНИ МИШЛЕТА :Между минало страшно и бъдеще неясно живее един малък народ.
Свободата му приляга, но чепикът го стяга и погрешен е всеки нов ход
и очаква го глад и очаква го мрак, а не липсват и други беди.
Напред крачка направи, а със две изостане и така нещо все не върви "
Време е да се стреснем от тези пророчески думи , изпяти в "зората на демокрацията " и да изметем Нинова барабар с нейната "Листа " пълна с ченгета или техни потомци ! Тридесет години се спъваме все в "един и същи камък " ДО КОГА ???
12.01.2021 17:17 / Отговор
Да и сте прав да ни го припомняте.
13.01.2021 14:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още