Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Нов ден, нов хит: „Арт инсталация“ спъва пешеходците по „Шишман“

Мрежата

Нов ден, нов хит: „Арт инсталация“ спъва пешеходците по „Шишман“

Нов ден, нов хит: Арт инсталация спъва пешеходците по Шишман - Tribune.bg
Снимка:

И ден не минава без новия творчески екип на София да избухне с нова идея, която да удиви столичани. Малко след коледната вещица, златната арка с мръсния килим под нея и бъчвите пред катедралата, огромни дървени греди бяха нахвърляни по тротоара на ул. „Цар Иван Шишман“,  точно пред централния вход на 133-то училище „А.С.Пушкин“.

Идеята на твореца остава необяснена на този етап, а стотици хора във Фейсбук вече спекулират дали целта е тренировъчно място на бъдещи участници в „Сървайвър“, кучешка тоалетна или просто общината е изсипала там трупите в помощ на лекарите от „Пирогов“, които да са по-натоварени по празниците.

Допада ли ви коледната украса в София?

 

Ивет Добромирова

Продължаваме…

Стоян Иванов

Сладки ни Спасителю Бонев!

"Перки и топки по "Графа" тъпкано се връщат...

Георги Харизанов

Здравейте.

Какво е това?

Благодаря.

Тома Биков

Предполагам, че градските активисти отново са се разшетали из центъра на София и това са следите им. Чакаме до ден два някой неразбран творец да ни обясни какъв е смисълът на тези препятствия. Сигурен съм, че ще е много оригинално. Хубаво е, но никой не го разбира.

П.С. При мен в Лозенец има други инсталации от този тип - паднали клони по тротоарите. Благодаря на изключително енергичния районен кмет от ПП-ДБ за удоволствието да ги прескачам вече две седмици.

Люси Белинда

Извинете за невежеството ми, все пак аз съм от провинцията, от старата столица, но някой по-начетен  може ли да ми обясни каква е символиката на тези греди? Дюшеме ли, паркет ли ще редят върху плочките?

Милена Фучеджиева

Както се казва на чист български: ето следващото wtf.  Тази декорация има две основни цели - да намали пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит. Сега понеже не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго ниво, с претенции. И ще има голяма жал и неразбиране защо хората са така зли и най-вече завистливи, неразбирайки гениалния замисъл на подобни безсмислици, но "ърбън" и "естетично издържани". Yeah right.

Деси Стоева

Понеже подозирам, че следва нова фейсбук вълнА под мотото "какво е това", бързам да предположа. Това е най-новата софийска арт инсталация с рунически символи. Гледа се от ляво надясно и леко под ъгъл.

Явор Дачков

Нов потрес от кмета Терзиев и умнокрасивата естетика. Този път пред руското училище на "Шишман". Това вече не граничи с дебилизъм, а е дебилизъм.

Пламен Л. Димитров

На няколко пъти минавах и гледах в опит да схвана замисъла на тази нова инсталация по ул. Шишман. Кучетата я намериха за удобно и уместно за по-малките им нужди нововъведение. При това от скъп и полиран материал. Скоро инсталирайте и човешки писоари пред Парламента.

Тихомир Илиев

Какъв е скрития замисъл в талпите на тротоара на Шишман?

1.Повече клиенти за травматологията на Пирогов.

2.Нов вид стрийт кросфит.

Христо Иванов Германеца

Столична община и травматология "Пирогов" Ви пожелават весела Коледа... и бързо възстановяване...

Надежда Ганева

Някой има ли идея какви са тези дървени трупчета пред 133-то и 7-о на Шишман? Питах хората наоколо, никой не знаеше, но очевидно пречеха на преминаващите по тротоара, най-вече родители с детски колички.

Лиляна Панделиева

Помните ли истеричните реакции на ниските ограничители по Графа и колко опасни били за живота?

Новата арт инсталация по „Шишман“ е с ярко коледно излъчване, но според мен когато поредното малоумие бъде демонтирано (надяваме се, че никой няма да пострада сериозно), да го предоставят на конна база по избор: перфектно е за упражнение на коне, които да се учат неравномерно да вдигат и четирите крака. Само не е ясно каква е концепцията за двукраките?

Толкова арт експерименти не сме преживявали, факт

Камелия Станчева

Сериозно питане. Някой има ли информация (или къде е достъпна) за планираните, одобрените, финансираните арт инсталации, които са били, са и ще бъдат поставени в публичните пространства на София.

Ясно е, че артистът едно планира, трето се получава, но последните инсталации, които дадоха нова жар на фейсбук хумора, ме тревожат и се питам какво следва.

Вълнува ме също кой и кога е одобрил легналите талпи на Шишман (ясно е че тази улица е прокълната).

За тези, които ще се изкушат да попържат под този пост - предварително казвам, че съм фен на публичното изкуство и на всякакви изчекнИ, и даже имам таквоз образование. Демек не съм против изкуството изобщо. Намирам наличните инсталации за несмели и неудачни, меко казано, и очаквам да получим друго.

Екатерина Кръстева

СмЕх! Поредната инсталация. Този път е на "Шишман". Подозирам, че пироговската ортопедия я е поръчала на някой "творец", та да наваксат с пациенти и да вържат бюджета.

Петко Ковачев

ВНИМАНИЕ! Налице е първото разцепление в софийската сглобка. Васето е сложил тези дървении, за да може Киро да се спъне и да си строши глава (крак, ръка, ребро) докато върви към/от Събранието.
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети