Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Новата организация на движението е плод на две картинки от графичните дизайнери, които управляват София

Мрежата

Новата организация на движението е плод на две картинки от графичните дизайнери, които управляват София

Новата организация на движението е плод на две картинки от графичните дизайнери, които управляват София - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики

Бъдещето на гр. София, очевидно, е да се реализират проекти, за които никой няма да направи елементарното усилие за това да попита гражданите, какво е тяхното мнение и съгласни ли са да им се налага насила някакво решение, което харесват само шепа хора. Новата организация на движението на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витошка" е плод на две или три нарисувани картинки от графичните дизайнери, които в момента управляват Столична община.

Проектът не само, че се реализира без да се чуе мнението на хората, от онези, които до вчера крещяха на висок глас пред общината, но дори и нямат проект за временна организацията на движението. Тази временна организация, която е изпълнена противоречи на нормативните изисквания произтичащи от чл. 14, ал. 1 от ЗДвП. Така странно, но се озовахме в ситуация където очевидно всеки си прави каквото поиска без значение от това какво казват законите или наредбите.

Вероятно след тази моя публикация клеветническата кампания срещу мен във Facebook групите на "спасителите", като "Тук не е Амстердам", ще се активизират с пълна сила, но лично аз смятам, че докато живея в този град имам правото да си изказвам мнението, дори и то да не съвпада с тяхното. Също така смятам, че с лъжи и доноси срещу мен не могат да ми забранят да показвам грешки, там където има такива. И ако на времето обвинявахме общината, за това, че не чува гражданите и неправителствените организации, то сега арогантността и високомерието на т. нар. "спасители" са достигнали такива нива, че аз лично се опасявам, че са си повярвали, че са Богопомазани.

Надявам се, че институции като СДВР Столична Полиция и Софийска Районна Прокуратура ще се сезират и ще извършат проверка най-малко на незаконната временна организация на движението, която в момента е наредена. Също така се надявам измежду клеветническите писаници на "спасителите", да проявят разум и все пак да се допитат до гражданите на Столицата, защото това е градът на всички ни, а не тяхна частна собственост.

Не на последно място, аз бих се радвала ако вместо красиви картинки, преди всичко спазват изискванията на законите и наредбите, защото те бяха избрани с обещанието, че ще са проводник на законността и никога повече няма да се повтарят грубите нарушения, които виждахме в миналото.

Уви шест месеца по-късно не само законите за тях нямат стойност, но очевидно и мнението на софиянци.

Този проект ли е най-важният за гр. София и какво се случи с проектите за нискоемисионните зони, които тяхното управление провали. Получава се така, че не само, че не можем да контролираме тези зони и реално такива няма, но сега с този недомислен проект ще създадем още трафик, още задръствания и още вредни емисии...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати