Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Новите месии“: Пак доказахме, че обичаме да бъде лъгани. А уж се гордеем, че сме умни…

Мрежата

„Новите месии“: Пак доказахме, че обичаме да бъде лъгани. А уж се гордеем, че сме умни…

Новите месии: Пак доказахме, че обичаме да бъде лъгани. А уж се гордеем, че сме умни… - Tribune.bg
Снимка:

Резките обрати в изборната нощ, процентите, които социолозите не успяха да хванат и „новите месии“, очаквано запалиха социалните мрежи.

Евгени Петров, журналист

Министърът, за когото Конституционният съд каза, че не е бил министър, ще става министър-председател!

Обичам я тая държава.

Виктор Иванов, журналист

Много се кефят на провала на социолозите, но пък само да си знаете - един вид гласове не излизат на проучване. Та в тази връзка как ли гласува този път Хитрино?

Александър Костов

И с тези избори се доказа, за пореден път, че българите обичат да бъдат лъгани още от времето, когато гласуваха за Симеон Борисов Фердинандов. Доказа се и че дясното е обречено на гибел с водачи като Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Атанас Атанасов, Антоанета Цонева... и „вся остальная сволочь“.

Жал ми е за приятелите ми от ДБ, с които през минали години сме били заедно и си мислехме, че нещо можем да променим в тази държава, но сега те ще трябва да носят вината си затова, че се довериха да бъдат водени от фалшиви и нечистоплътни хора.

Не ми е жал за тези, които повярваха на Кирчо и Асенчо, това са същите хора, които на времето повярваха на Симеон Борисов Фердинандов, допреди 3-4 месеца вярваха на учиндолеца, сега вярват на двамата шмекери, а в бъдеще ще повярват и на някой нов „месия“ - за тези хора не ми е жал. И пак ще трябва да повторя (за кой ли път), онова, което често ми се налага да казвам:

Българите сме малък, но изключително прост народ!

Владимир Огнянов

Кога да очакваме оставките на Христо Иванов, Женерал Наско, Борислав Сандов, Владислав Панев, Иво Мирчев и Кака, тя е до живот т’ва е ясно, но все пак?

Мария Спирова, ДБ

Не може всеки път Космосът да ни е виновен.

Асен Генов

Междудругото, време е да инкриминираме митологизирането на превъзхождащия ни интелект на българите в чужбина. Както често отбелязваме с Пешо Стачката и Божинката: българите в чужбина са като българите в България, само че в чужбина. И изборните резултати го доказват неопровержимо.

Димитър Байрактаров, журналист

Истинските резултати от подмяната ще усетим скоро чрез сметките си за ток, парно, газ и горива! Помнете, машините нямат чувства!

Елза Парини

Българинът е бил лъган много пъти, но за сефте се поддава на толкова очевидна, грандиозна манипулация. А уж се гордеем, че сме умни.

Георги Драганов, автор в „Консерваторъ“

Позитивните новини от днес:

Анастас Герджиков има малък, но реален шанс да стане следващия ни президент.

Циркът около Мая Манолова изпада от политиката завинаги. За съжаление, Настимир Ананиев ще става депутат от ПППП, но, как да е.

ДБ са заявили ясно, че няма нищо дясно у тях. 40% са гласували за кандидат, издигнат от БСП, с 27 агенти на ДС в инициативния комитет. Оттук насетне те са градската левица напълно официално.

Соня Колтуклиева, журналист

11 юли: Радев и Рашков осигуряват служебна победа за “Има такъв народ”.

14 ноември: Радев и Рашков осигуряват служебна победа за “Продължаваме промяната”.

Е, и?!

ГЕРБ остава най-голямата политическа партия и е с постоянен твърд електорат. Протестните партии взаимно си правят липосукция.

С кого Кирил&Асен ще направят кабинет? Как ще успеят да съберат гласове за подкрепа без ГЕРБ, без ДПС, без БСП, без ИТН?!

Къде е Иван Гешев, апропо?! Не трябваше ли още на 28 октомври, ден след решението на Конституционния съд, да повдигне обвинение на Кирил Петков по чл.313 от Наказателния кодекс?!

… Положението, драги зрители, е само „Левски” и сръбска музика, а Мая - на околовръстното.

Михаил Кръстев, журналист

Но наистина, няма как да не се възхитим от великолепния химичен процес, от този трагичен танц на допамина в главите на Демократична България, ИБНИ и Има Такъв Народ, които с революционен замах премахнаха ограниченията за гласуване в чужбина и развързаха ръцете на българите зад граница за борбата със статуквото.

Резултатът е, че при 65% обработени протоколи ДПС държи 40% от гласовете в чужбина и по всяка вероятност ще добавят над 2% към резултата си само от този вот.

Браво, господа.

Мария Ласкин, журналист

Току що Румен Радев каза, че неговото правителство е свършило чудесна работа през лятото за ваксинационната кампания. И че в болниците всичко е спокойно. И че сега има много по-малко умрели от ковид, отколкото преди.

Сериозно, ПР-ите наистина това са му написали да наизусти.

На какъв електорат разчитат тези хора, не е истина просто

Петър Волгин, журналист

Всеки път, когато на екрана се появят усмихнатите политически брокери Кирил и Асен, получавам усещането, че е започнало предаването WC Телешоп. От двамата струи такава инфантилна веселост и готовност да решат всички проблеми на мирозданието, че се чудя как не взеха поне 50 % на изборите.

Някога Хорст Фукс от вече споменатото предаване ни караше да вярваме, че ако си купим съответния уред, си гарантираме доживотно щастие. Днес Кирил и Асен ни обещават „нулева корупция“, „тотална почтеност“ и „светло бъдеще“. Със същия плам можеха да ни обещаят слънчево и приятно време през цялата година. Сигурно пак щяха да се намерят достатъчно на брой хора, които да им повярват, че ще го направят. Докато гледаме на политиката така, както гледаме новата сокоизтисквачка, ще си избираме поредните представители на движението „кеш енд кери“.

Виктор Димчев, продуцент:

 За доскорошните победители…

ИТН пада от 1-во на 4-то място в новото НС.

БСП пада от 3-то на 5-то място в новото НС.

ДС пада от 4-то на 6-то място в новото НС.

ИБГНИ въобще не влиза в новото НС.

Общият им резултат е под половината спрямо предишното НС.

Толкова за изчегъртването, сега ще видим какво ще измислят двата нови проекта на Румен Радев и неговия изтребителен за протестните партии юмрук.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети