Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Новият главен секретар на МВР е бил щатен служител на Държавна сигурност

Мрежата

Новият главен секретар на МВР е бил щатен служител на Държавна сигурност

Новият главен секретар на МВР е бил щатен служител на Държавна сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Източник: zonanews.bg

Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров беше представен в сградата на министерството от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

На въпрос какво за отношенията му с ДС – Тодоров отговори че е завършил ВНВУ „В. Левски“ през 1986 г. като политически офицер. Служил е в Асеновград до 1989 г., когато през октомври отива на оперативен курс в ДС във факултета на школата в Симеоново.

Намеси се ПР-ът на МВР, който се опита да неглижира разкритието като започна да обяснява, че новият главен секретар  бил назначен в ДС, но веднага отишъл да изучава чужд език и поради това нямал нито един работен ден в службите.

Това е величайша глупост - истината е, че Петър Тодоров е бил кадрови служител на репресивната ДС и след като е бил назначен в рамките на обучението и работата си като кадрови служител на Държавна сигурност е бил изпратен на оперативен курс за военен контраразузнавач.

Това е чутовен скандал, защото от години на тази позиция, а и на доста по-ниски позиции в МВР, не е бил назначаван човек, който е бил кадрови служител на ДС.

Нека припомним, че когато Младен Маринов беше вътрешен министър, нямаше нито едно назначение на човек със зависимости от ДС на средна или висша позиция в структурата на МВР. За главен секретар да не говорим. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети