Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Новото обединение в дясно“ – път за никъде

Мрежата

„Новото обединение в дясно“ – път за никъде

Новото обединение в дясно – път за никъде - Tribune.bg

Коментарът е от Фейсбук профила на Христо Христев, преподавател по Право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Превръщането на политическия съюз между Да, България и ДСБ в "ново обединение на дясното" е път за никъде, който показва, че нищо не сме научили от провала на Реформаторския блок...Опитът Демократична България, която макар и бавно добива някакви измерими позиции, да бъде разширена към останките от СДС и към други субекти, които провалиха Реформаторският блок, няма да доведе до нищо друго, освен до поредния провал на демократичната и проевропейска общност в България.

Също както няма да доведе до нищо добро и затварянето на публичното присъствие на Демократична България до добре познати стари герои, които в крайна сметка са показали колко могат и то не е много...Разбираемо е, че на старите влъхви, които отдавна бабуват на демократичната общност, много им се иска да продължат да редят пасиансите, така, че да запазят влиянието и валенциите, които са имали и занапред.

Проблемът е, че това очевидно не води до успех на т.нар. демократична общност. Много хора в Да, България приеха коалицията с ДСБ като необходим компромис, за да бъде постигнат толкова нужният пробив в сегашното политическо статукво, което унищожава бъдещето на България. Но не съм убеден, че ще приемат и преглътнат коалиция с тези, които потопиха Реформаторския блок...

Усилието политическият съюз между Да, България и ДСБ да бъде сведен до поредното "обединение на дясното", до РБ-3 или както и да се нарича там поредно реконфигуриране на останките от старата десница, не целят нищо повече от това, да бъде задушена и окончателно обезсилена Да, България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати