Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Някогашният бастион на ДПС - община Хитрино - извади резултат над 60% в полза на коалицията ПП-ДБ

Мрежата

Някогашният бастион на ДПС - община Хитрино - извади резултат над 60% в полза на коалицията ПП-ДБ

Някогашният бастион на ДПС - община Хитрино - извади резултат над 60% в полза на коалицията ПП-ДБ - Tribune.bg

По селата масово и под строй са гласували за Промяната и ДБ

Разкостваната яростно през годините за контролиран и купен вот, община Хитрино, област Шумен, се радва сега на медиен комфорт. Някогашният бастион на ДПС извади резултат над 60 % в полза на коалицията ПП-ДБ на последния вот на 2 април.

Как Промяната и Демократична България взеха връх в 20-те села на общината с български мюсюлмани и без нито един жълтопаветник на мегдана, вече не трогва журналистите. Включително разследващата Генка Шикерова и местната Дияна Желязкова.

По селата масово и под строй са гласували за Промяната и ДБ. От 181 гласа в село Каменяк 136 са за тях и едва 8 за ДПС.

Във Висока поляна от 54 бюлетини в урните – 38 бюлетини са за Промяната и само 7 за ДПС. Народна любов от 255 гласа се изсипа и в село Тимарево от общо 348.

Картинката и в другите населени места на Делиорманската община е същата.

От критичните микрофони на именити репортери от bTV и Нова телевизия са останали само дръжките. Вече не посягат към темата „Хитрино“ след изборите на 4 април 2021 година до сега.

Има как! Но няма желание за живи включвания в социалните мрежи срещу „мафията”, „гнилите ябълки“ и нито дума срещу Нуридин Исмаил.

Нещо повече, част от репортерски разследвания за купуването на гласове в района услужливо са изчезнали от youtube и сайтовете.

Жителите на Хитрино всеки път гласуват по различен път и с различна политическа ориентация, вече ударно за ПП и ДБ – 1529 бюлетини от пуснатите общо 2534.

От тези обрати Генка Шикерова се възмущава плахо за „Свободна Европа” след изборите през 2021 г.: „От пълна доминация за ДПС през категорична подкрепа за ГЕРБ и сега – победа на Демократична България.

Единственото, което не се променя в общината при избори през последните 18 години е кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. А резултатите през годините показват, че печели този, зад която партия е кметът”.

Когато през юли 2021 г. Хитрино гласува за ДБ Христо Иванов в предаването „Алтернативата” на Шикерова казва, че е „в мир със себе си”, че Нуредин работи за него. От тогава напоителните репортажи за владенията на хитринския кмет заради заигравката му с ГЕРБ секват, и на 2 октомври м.г. селото се събужда с вятъра на „Промяната”.

Забравени са необяснимо скъпите возила, които от 20 години паркира пред входа на кметството стопанинът на Хитрино – лъскав мерцедес и още по-мощен ягуар.

Трансформацията на феодала от ДПС се случва дори през ДОСТ и Лютви Местан в съюз с БЗНС-то на Николай Ненчев през 2019 година, когато Исмаил печели кметското място за пети път. От тогава той натиска „копчето” на хората как да гласуват.

„Валяк е на избори!“, признават за кмета съселяните му, но избягват да питат защо Исмаил се пришива с лидерите на почти всички партии.

„Гласовете са баш като парите – не миришат” , пишат зевзеците от Шумен във ФБ, още щом хитренският кмет удари рамо на Христо Иванов.

Местната журналистка Дияна Желязкова, която орева орталъка, че я заплашвали кметове феодали, сега сви перките.

В сайта „За истината”, финансиран от „Америка за България” тя признава, „че кметът Нуредин е трябвало да „налее” няколко хиляди гласа повече за ПП и ДБ, но не се е случило. Обединението в Шумен ще прати само един депутат”.

Е, няма да се сбъдне майчината мечта да пробута синът си Александър Драгомиров Денев, трети в листата на ПП ДБ, в 49–ия парламент. Това е истината, която журналистиката премълчава в сайта „За истината”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати