Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Обрат: Критичната към НОЩ Антония Първанова ги похвали

Мрежата

Обрат: Критичната към НОЩ Антония Първанова ги похвали

Снимка:

От Фейсбук профила на бившия депутат и евродепутат Антония Първанова:

„Днес чух първия нормален брифинг от НОЩ. Очевидно има подобрение в начина на работа и отношението към качеството на информацията, която се предоставя на обществото.

Важните изводи, представени от министъра на здравеопазването на днешния брифинг са:

1. От всички хора с положителни ПСР тест само 20% са със симптоми и само 5% имат нужда от медицински грижи.

2. От медиците са заразени 5,6% и тенденцията е като в обществото, т.е. макар и на предна линия и с по-интензивен контакт с болни те не боледуват повече.

3. Процентът на заболели деца в детските градини и училища, както и на учители в детски градини и училища е по-нисък или близък до общия, т.е. и при интензивния контакт в детски градини и училища няма повишаване на тенденцията в броя на заразени.

4. Въпреки протестите, дневният процент на новозаразени в София остава нисък и постоянен - около 0,004%.

5. На 25-то място сме в ЕС по положителни ПСР тестове и на 8-мо по смъртност от Ковид-19. Определено трябва да се направи много сериозен и обстоен анализ на това разминаване.

6. Имаме достатъчно легла за лечение на Ковид-19 и няма опасност от претоварване на системата. Леглата за лечение на неусложнени случаи са 7307 и от тях са заети 10,7%. 1108 са леглата за интензивни грижи и само 4% от тях са заети.

7. Имаме огромен проблем с медицинския персонал - няма достатъчно специалисти и медицински сестри. Всички са изтощени и безкрайно изморени. Това е резултатът от неадекватната кадрова политика на МЗ през последните 20 години. Тук има нужда от задълбочена и работеща стратегия, която да създава кадри, да ги обучава и да подобрява квалификацията им, да подкрепя и улеснява професионалното им развитие, да им осигурява модерна работна среда и високотехнологично оборудване, да заплаща достойно труда им и да осигурява условия за адекватно възстановяване и запазване на силите, здравето, и професионалния капацитет на работещите в системата, да изгражда среда на уважение към медиците от всички специалности и нива в здравеопазването.  

 


Коментари (3)

НОЩ няма нужда от одобрението на тази лицемерна и продажна жена, пееща в хора на Мангъров. Всичките брифинги досега си бяха нормални, но ги спряха заради такива като тях. Изглежда вече се кани да управлява и да оправи цялото здравеопазване в държавата, защото е започнала да говори в предизборен стил като някакъв бъдещ министър.
01.10.2020 18:22 / Отговор
Гладна кокошка Крив макарон за бинокъл
01.10.2020 22:44
Никой нормален човек не ѝ иска, нито меда, нито жилото, нито одобрението, нито мнението, нито съветите, нито да я вижда на екрана или където и да било. Тая коза и още няколко други "Бг-доктори-хитреци", заслужават "пълен игнор и отнемане на лекарските права завинаги", заради промиването на полирани мозъци в особено големи размери, по особено нагъл и вреден начин в публичното ни пространство. Бахти наглото добиче, а ни е била евродепутат и уж е защитавала българските ни интереси! Представям си го пространствено... Аре, бегай!
02.10.2020 02:33

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още