Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед „Благодаря“

Мрежата

Огнян Минчев: Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед „Благодаря“

Огнян Минчев: Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед Благодаря - Tribune.bg
Снимка:

Огнян Минчев, Фейсбук

Думите на шефа на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски "Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!", предизвикаха бурни реакции в социалните мрежи. Те са произнесени в интервю пред Миролюба Бенатова, излъчено вчера в предаването на покойния Милен Цветков.

Мутафчийски, който в продължение на повече от два месеца изтърпя стотици тъпи и безсмислени въпроси на случайни журналисти, както и коментари на самозванци, обявили се за стожери на човешките права, е обект на поредна порция тежки нападки. Именно те предизвикаха във фейсбук реакцията на политолога Огнян Минчев:

„Не е важно как и с какво М. Бенатова е преляла чашата на д-р Мутафчийски - дали само с въпросите "по допирателната" или и с други неща зад кадър. Аз напълно се поставям в позицията на този човек, който даде максимума от себе си - заедно със своите колеги - за да предостави възможността на легион безделни диванета да твърдят - вирус няма, от грип умират повече и други подобни идиотии... Именно резултатите от работата на д-р Мутафчийски и колегите му, саможертвата на стотици - хиляди лекари и сестри дадоха на тия диванета статистиката, с която днес да приказват врели-некипели. Неблагодарността е най-презряното качество на един човек и на един народ.

Д-р Мутафчийски и колегите му направиха невъзможно много в една институционална система като българската държава, която дава обичайно много пробойни. Те отстояха и реализираха всички основни цели на своята работа и наистина заслужиха искрена благодарност за това, че спасиха неизвестно колко много хора. Какво получиха в отплата? Знаем какво. Няма да се посвеня да кажа - българска работа. Когато ти направят добро - кажи благодаря! Нещо повече - дори и да не мислиш, че ти правят добро (което в случая би било перверзна мисъл, за съжаление доста разпространена), отдай дължимото на хората, които са работили усърдно за теб. Поклони се пред паметта на хората, загинали заради теб! Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед "Благодаря"!"

 

Не е важно как и с какво М. Бенатова е преляла чашата на д-р Мутафчийски - дали само с въпросите "по допирателната" или...

Публикувахте от Ognyan Minchev в Четвъртък, 14 май 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Уважаеми господин Минчев, защо приравнявате Бенатова и шепа други, като нея със целия народ. И един човек не познавам, около мен, който да не е благодарен на генерал д-р Мутафчийски, на щаба и на цялото правителство. Огромна е отговорността на генерал Мутафчийски и като шеф на щаба, и като директор на ВМА, и като главен лекар на армията. И той, натоварен с всички тези отговорности се справи блестящо и най-вече с търпение към някои.
15.05.2020 13:18 / Отговор
Слугинажът на Сашо11 Бенатова показа тотално ниско журналистическо ниво. Бенатова, проф. Мутафчийски не е премиер, не е политическо лице, за да се заяждаш с него по този примитивен начин!
Ти като си загуби високоплатената пей, сърце работа в НОВА, според възможностите си стана таксиметров шофьор.
След НОЩ проф. Мутафчийски, светило в медицината, го очакв престижната му работа във ВМА, рамо до рамо с другия блестящ хирург и специалист по трансплантации проф. Владо Николов!
15.05.2020 13:39 / Отговор
Знаеш Никола Владов, се разпадащата от ВМА, Владо Николов е волейболист. Много грозно е да се дават мнения от хора, които са далеч от нещата.
16.05.2020 23:36
Стаси Има 2 коментара който мога да прочета в момента... и двата ми изглеждат всякаш са писани по молба на щаба.
15.05.2020 16:04 / Отговор
Неон Манипулатор, и Огнян Минчев ли е от щаба?!? Вие, пируващите бенатовци, живеете само с мисълта за омаскаряване!
15.05.2020 19:19
Nikolai Благодаря ти коремни хирурже, че денонощно от устата ти излизаше лъжа след лъжа.
15.05.2020 18:40 / Отговор
Тео Жалък жълтопаветник, ще се задавиш в злоба и лъжи! Много под нивото на Огнян Минчев си!
15.05.2020 19:17
Румен Ангелов Този път нямаше копченце за спиране на неудобните въпроси, а Генерале? И се превърнахте от ДОКУМЕНТИРАН ЛЪЖЕЦ в ДОКУМЕНТИРАН ПРЕДВЕСТНИК НА СМЪРТ!!! АМА МНОГО ЯКО ЛИ ЩЕ Е ДА ИЗМРЕМ ВСИЧКИ, А?? Само за да ти погалим егото??
15.05.2020 19:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети