Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: Смяната на шефа на ДАНС е под презумпцията да бъдат „изчегъртани“ кадрите и резултатите на ГЕРБ

Мрежата

Огнян Минчев: Смяната на шефа на ДАНС е под презумпцията да бъдат „изчегъртани“ кадрите и резултатите на ГЕРБ

Огнян Минчев: Смяната на шефа на ДАНС е под презумпцията да бъдат изчегъртани кадрите и резултатите на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

 От профила във Фейсбук на политическия анализатор Огнян Минчев

Нито съм експерт по проблемите на ДАНС, нито съм обвързан с позиция в полза на спорещите политически страни. Зная какъв е статутът на председателя на ДАНС, и че смяната му е възможна, първо, на базата на много сериозни нарушения от негова страна, и, второ, от позициите на легитимно демократично правителство под парламентарен контрол. Смяната на шефа на ДАНС е още едно доказателство, че настоящият президент Румен Радев съзнателно и целенасочено си присвоява пълномощия, които не са предвидени от конституцията за един служебен кабинет под негов контрол, за да завземе цялата власт в държавата ДОКАТО няма парламент.

Презумпцията, под която става това арогантно завладяване на властта е „необходимостта“ да бъдат „изчегъртани“ действията, кадрите и резултатите от управлението на предходните кабинети на ГЕРБ. Под претекст, че това управление е било свръхкорумпирано и нарушило драматично законите на страната. Дали е така или не, решават съдът и българският избирател - всеки чрез своите легитимни инструменти за взимане на решения. Румен Радев е представителна фигура, на която е поверено пълномощието да организира следващите избори с инструмента наречен „служебен кабинет“. Никой не го е упълномощил да прави революция против законите на страната. Независимо от това, че властолюбието му е съизмеримо само с неговата посредственост.


Топ новини

виж още
Актуална тема