Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: Срамното шоу на девиантите цели осмиване на ценността на демократичния политически процес

Мрежата

Огнян Минчев: Срамното шоу на девиантите цели осмиване на ценността на демократичния политически процес

Огнян Минчев: Срамното шоу на девиантите цели осмиване на ценността на демократичния политически процес - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Огнян Минчев, политолог, доктор на социологическите науки

Заставянето на обществените медии да провеждат публични дебати с представители на всички регистрирани за изборите партии е един от „най-ценните подаръци“ на парламентарната група на ИТН при предпоследната промяна на избирателния закон.

Отблъскващата клоунада на девианти, пипнали микрофона, бе стъписваща за всички ни през кампанията за предходните избори. Ако в парламента заседаваха достойни хора, първата им грижа при новата промяна на избирателния закон трябваше да бъде отменянето на прословутия член, по който се провеждат тези срамни за всички ни дебати. Но за тях това се оказа последна грижа.

За всичко им стигна времето - за машинни и хартиени бюлетини, за взаимни обвинения за изборни фалшификации, само не и за възстановяване на достойните граници на предизборната кампания като поредица от публични дебати за националните проблеми и техните възможни решения.

Не съм любител на конспиративните теории, но тук мога да видя само две разумни причини срамното шоу на девиантите да продължава. Първата - целенасочено осмиване и деградиране на самата ценност на демократичния политически процес - на демократичната политическа система. Посланието е ясно – „Нали искахте демокрация - ето ви я!“

В съчетание с невъзможността на партиите да излъчат нормално правителство вече три години, тази подигравка постила пътя за еднолична власт и авторитарна диктатура.

Втората причина - да се разширява максимално публичното присъствие на прокремълската русофилска пропаганда по всеки повод, включително по повод на предстоящи избори. Ако сте обръщали внимание - телевизионните и радио дегенерати, пуснати пред публика от избирателния закон са почти изцяло русофили. Един иска неутралитет, втори - вън от ЕС и НАТО, трети - мир и любов вместо война. Така с един куршум се удрят два заека - демокрацията се осмива, а евразийската кремълска сатрапия се възвеличава.

Да, твърде долнопробно, за да е смешно!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати