Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: У нас винаги ще се намери някое завистливо човече, което се дразни от оценявания от обществото човек

Мрежата

Огнян Минчев: У нас винаги ще се намери някое завистливо човече, което се дразни от оценявания от обществото човек

От профила във Фейсбук на политическия анализатор Огнян Минчев

 

Две неща са за отбелязване в скандалния факт на неблагодарното пенсиониране на проф. Кантарджиев. Първо, това е човек с наистина огромен принос в управлението на антиепидемичните мерки в България. Да, българската държава е организационно слаба. Да, политическите решения, свързани с пандемията бях противоречиви и спорни. Експертите на Националния щаб, сред които проф. Кантарджиев направиха всичко по силите си за да компенсират тази институционална и политическа противоречивост. На тези хора трябва да свалим шапка! Трябва да им благодарим. Това е човещината, благодарността, справедливостта - когато получиш нещо, да кажеш "благодаря ти"! Не да кажеш по бай Ганьовски - "тоя ли бе, не го ли знам аз него каква е стока..." Затова днес е разделното време, в което почтените хора казват публично: "Благодаря ви проф. Кантарджиев! Благодаря!"

Второ, повечето значими изследователи на българската народипсихология и душевност са единодушни, че притежаваме неблагоприятните черти на масова завист и масова нетърпимост към успелия човек. А успелият човек в повечето случаи е заслужил за обществото човек. Дори когато се е грижил само за себе си - да забогатее, да успее, да се издигне - той по пътя си неизбежно е правил неща И в полза на обществото, които заслужават похвала и благодарност. (Друг е въпросът, че може да е правил и много недостойни неща.) Толкова повече заслужава похвала и подкрепа човекът, който с живота си, с работата си, с резултатите от нея е дал на обществото значими блага, от които се ползват всички. Какъвто е случаят с проф. Кантарджиев.

Ама не! У нас винаги ще се намери някое завистливо, озлобено човече, което се дразни от успелия, от допринеслия, от уважавания и оценявания от обществото човек. Ще се постарае да го подхлъзне, да го удари в гръб, да му отмъсти за собствената си несъстоятелност. Пази Боже, когато такова човече получи власт. А в България такива човечета с предимство идват на власт. Затова сме на тоя хал, между другото...  


Коментари (7)

attropo *някое завистливо, озлобено човече*!?!
Това не са човечета,това са ПРОСТАЦИТЕ - като се почне от селяндура радефъ,мине се през тримата ПРОСТАЦИ от лайнявото трио,червения глист гаргамел бойкикев,миризливата стара сливенска мома,заслужила лизачка,през мая галевная и да не забравим учиндолското ПРОСТАЧЕ със забележителния *изборен резултат* в собственото му родно място!
08.06.2021 18:29 / Отговор
Мария Лазарова Аман от тия общи приказки и досадно дрънкане! Ако има такъв, който не вижда, че се извършва подмяна на кадри на ГЕРБ с кадри на всички предишни, значи празното дрънкане му е на нивото! Проф. Кантарджиев е поредният изчегъртан, за да се възцари болшевишкия рай на най-големите некадърници, още протестъри, които ще продължават да лъжат как е имало многохилядни митинги, а не вандалщина на децата и внуците на комунистическата номенклатура, които са възпитани, че държавата е тяхна forever!
Бойко нещо не можа да ни спаси от комунистите! Но в интерес на истината, това си е наша работа, на избирателите!
08.06.2021 18:39 / Отговор
Боряна Гечена В случая с проф. Кантарджиев играе мръсна завист от страна на некадърници като Кацаров. Кантарджиев не е кадър на ГЕРБ, а просто кадърен учен и интелигент, което го прави независим! Следователно, трън в очите на невежите и посредствените! Жалко е за обществото, че допуска такива действия!
09.06.2021 07:12
Преплетените черва нямат край! Оказало с, че КУМ на Ива Митева от Разград (председател на 45 НС) от ИТН е шефът на "Агнешките главички" от Разград Никола Николов! Да живей Разградската десница" (Прокопиев, ДС тъстът на Р. Кънев и пр.)
08.06.2021 18:58 / Отговор
Един примитив Ами вижте му физиономията на министъра и ще разберете каква черна душичка е. Лицето е огледало на душата , нали така шахматисте.
08.06.2021 20:44 / Отговор
Пенсионирането на проф. Кантарджиев е отмъщението на посредствеността заради ясната позиция на професора за противоепидемичните мерки. Благодарни сме на проф. Кантарджиев за достойното му поведение в епидемичната ситуация. А нализът на г-н Минчев е много точен. Но наистина от нас зависи дали посредствеността ще продължи да се вихри в България с блестящата си некадърност.
08.06.2021 21:49 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още