Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Огнян Минчев: Украйна няма време за кьор фишеци, Петков да каже за необходимото им оръжие

Мрежата

Огнян Минчев: Украйна няма време за кьор фишеци, Петков да каже за необходимото им оръжие

Огнян Минчев: Украйна няма време за кьор фишеци, Петков да каже за необходимото им оръжие - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Огнян Минчев

Аз не зная какво налага това посещение. Надявам се то да не е от същия тип както първото посещение в Скопие – „празна Мара тъпан била". Ако се окаже нещо такова, освен глупаво би било и неетично. Защото тези хора са във война. И те нямат време за кьор фишеци.

Струва ми се, че посещението би имало смисъл, ако наистина премиерът и колегите му занесат в Киев това, от което бореща се Украйна има нужда. 200 от 240 депутати в българския парламент са ЗА доставянето на оръжие на Украйна - като дар или като търговска сделка, възможно е и двете. Премиерът в българската институционална система е човекът, който взима решения - той е глава на изпълнителната власт. Неговите пълномощия не включват необходимостта от съобразяване с президента - който и да е той. Президентът по българската конституция е представителна фигура. Снощи го видяхме да стои плътно зад патриарха на Пасхалното богослужение. За да го видят всички. Е, видяхме го - толкоз.

От Кирил Петков чакаме решение за доставка на необходимото оръжие за бореща се Украйна. Ако не му достигат пълномощия - да се обърне към тези 200 депутати в НС, които ще му дадат изричен мандат на най-значимата национална институция - парламента.

Останалото е достойнство - лично и национално. И спокойствие - никой не се готви да напуска никаква коалиция. Но дори и да се готви - България не може непрекъснато да бъде заложник на една партия, прослужила век като чужда агентура. Иначе не продължавате промяната, а продължавате безвремието - в което се намираме от дълги десетилетия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети