Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Опарени от хакването на НАП се канят да съдят Кристиян Бойков

Мрежата

Опарени от хакването на НАП се канят да съдят Кристиян Бойков

Опарени от хакването на НАП се канят да съдят Кристиян Бойков - Tribune.bg
Снимка:

Бесни хора коментират, че след арестите изявите на „руския хакер“ рязко са намалели

Броени часове след като НАП пусна електронната система за проверка по ЕГН, пострадали от хакерската атака вече се готвят за граждански дела срещи заподозрения Кристиян Бойков.

Инициативата тръгна от Фейсбук профила на пловдивския адвокат Станислав Станев.

„Ако осъдят Кристиян Бойков за престъпление, ще му заведа дело за един лев. Към това ще му се добавят 300 лева адвокатски хонорар. Ако 1 000 човека го направят, младежът ще „хлътне“ с 300 бона. А ако се съберем 3 400 ищци ще отиде над 1 000 000 лева задължения и ще „приключи“ социално. Тъкмо ще е за урок на следващите, които си повярват твърде много“, написа юристът.

Той е категоричен, че ако младежът получи осъдителна присъда и тя влезе в сила, всички „хакнати“ ще са жертва на престъпление, което им дава право да предявят иск, който е допустим и основателен.

Други потребители веднага написаха на адвоката, че може да брои и тях.

„И задължително дело срещу собственика също!“, допълваха идеята под поста.

„Аз също се присъединявам… Цялото ми семейство е бясно и ще ги съдим до дупка! Прошка няма за тези нагли, арогантни, самозабравили се престъпници. Да имаш мозък и вместо да го използваш и да печелиш честно и почтено, защото секторът е един от най-платените, ти решаваш да си престъпник и да вредиш на хората“, възмущава се Капка Димитрова.

Въпреки че определени потребители поставят под въпрос вината на Кристиян под статуса, то други са категорични: „Аз да попитам – защо активността на т.нар. „руски хакер, женен за българка“ рязко намаля след ареста? А имаше едни закани, че едва ли не това е началото?“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп