Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Опитите на ДБ да пришият ГЕРБ към „Възраждане” са абсурдни

Мрежата

Опитите на ДБ да пришият ГЕРБ към „Възраждане” са абсурдни

Опитите на ДБ да пришият ГЕРБ към Възраждане са абсурдни - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Мариела Бойкова

 

Влизам преди минути във Фейсбук и в нюз фийда ми излиза Фейсбук пост на Фейсбук приятел, поддръжник на ДБ.

В поста си той пише, че тази сутрин си пуснал радиото и Делян Добрев звучал като Костадинов от "Възраждане".

Учудващо пиша името Делян Добрев в Google, за да го чуя лично.

Оказа се, че е гостувал на "Тази сутрин" по бТВ, а най-вероятно радиото на бТВ също е излъчвало това интервю.

Какво чух?

Делян Добрев звучеше точно обратното на Копейкин.

Добрев се възмущаваше от лицемерието на все още настоящите управляващи, че купували руски газ чрез посредници, докато Петков се хвали, че България е скъсала с руския газ.

Добрев показа и фактура на закупен руски газ чрез посредник и напомни, че ГЕРБ са премахнали газовите посредници през 2012 г.

Той каза, че трябва да се резервират слотове в терминалите за втечнен газ и че трябва да се сключи 10-годишен договор за НЕруски газ.

В рамките на последната една седмица три пъти се натъквам във Фейсбук потока ми на коментари, които се опитват да пришият ГЕРБ към Възраждане, което е абсурдно според мен.

Да припомня, че договорът за азерския газ от 2013 е заслуга на Първанов (основно, това го каза и Борисов наскоро - Първанов бил в добри отношения с президента на Азербайджан) и на Борисов.

България има добра инфраструктура за диверсификация на газа, построена (част от нея почти завършена, другата готова + избран изпълнител за интерконектора със Сърбия) по времето на Борисов като премиер.

През август 2020 г. по решение на Борисов Булгаргазтранс стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ до Александруполис.

През юни 2020 България стана член на Банковия съюз на ЕС и на предверието на Еврозоната, като на 1 януари 2024 г. трябваше да станем и пълноправни нейни членове.

От началото на войната ГЕРБ много категорично е на страната на Украйна - Борисов се срещна с украинския посланик, проведе телемост с Порошенко, внесе първи проекрорешение за даване на оръжие на Украйна.

При гласуване в парламента Възраждане гласува и против даването на оръжие на Украйна, и против 25 май да е национален празник, и против декларацията на НС, с която България се обяви против войната в Украйна и в подкрепа на санкциите.

Факт е, че подкрепи вота на недоверие срещу кабинета на Петков, внесен от ГЕРБ, но ГЕРБ не могат да казват на другите партии в опозиция как да гласуват.

И накрая:

* Западноевропейските лидери от ерата на Меркел водеха политика към Путин на омиротворяване чрез приобщаване, но подцениха Путин, той се оказа психопат, подготвящ се дълги години за война срещу Украйна и чакащ удобния момент - 40% ( 150 млрд куб м) зависимост на ЕС от руския газ от общото им нужно количество (България потребява малко газ - около 3 млрд куб м на година), смяна на лидерите в Германия и САЩ, възползва се от тежката Ковид криза в Европа и САЩ, възползва се и от демонстрирана та слабост на Байдън при напускането на американските военни в Афганистан...

* Кабинетът на Петков в голяма степен обслужваше интересите на Кремъл чрез БСП, двете прояви:

- заявеният отказ да се продължат доставките на газ от Газпром (договорът изтича на 31 декември 2022 г)

и

- изгонването на тези 70 служители на руското посолство,

са прах в очите на наивните избиратели.

Посредниците на руски газ печелят чрез правителството на Петков, а 'петата колона' на Кремъл в България си продължава да действа необезпокоявана + Митрофанова продължава да си е посланик и да наглее.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети