Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Опозицията в БСП пита Нинова: Защо съкращавате само „неудобни“ социалисти?

Мрежата

Опозицията в БСП пита Нинова: Защо съкращавате само „неудобни“ социалисти?

Снимка:

Хората си отиват обезверени и огорчени, пишат Станишев, Миков, Дърева и Жаблянов

Текст на Breaking.bg

Опозицията на лидера на БСП Корнелия Нинова в партията изпрати поредно „кърваво писмо“ до нея, подписано от бившите председатели на столетницата като Михаил Миков и Сергей Станишев. В писмото, входирано в централата на „Позитано“№20 на 12 август, те питат Нинова по какви критерии се съкращава партийният апарат в БСП заради намалената партийна субсидия и липсата на средства в столетницата.

Както Breaking.bg писа на 30 юни т.г. в БСП започват масови съкращения на администрацията. Първоначално бе предвидено от 164 души, работещи в апарата на „Позитано“ №20, да останат 64. Но прогнозите се оказали прекалено оптимистични и поради липса на средства се предвижда администрацията да бъде сведена до 20 души.

В писмото до Нинова, подписано от Михаил Миков, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Велислава Дърева и Валери Жаблянов, социалистите твърдят, че се съкращават само „неудобни“ на ръководството партийни сътрудници, по неясни критерии, извършван от „петчленка“, която не познава тяхната работа.

„Целта очевидно е да останат само тези, които са безкритични и последователни „верни“, без значение какви са техните подготовка, опит и морално-политически позиции“, пишат авторите. Те са адресирали писмото до НС, ОПКК и ИБ на БСП.

Според тях предани на партията хора, съкращавани поради достигане на пенсионна възраст, не желаят да работят повече в Националния съвет на партията и си отиват огорчени и обезверени. Това се правело в навечерието на местните избори.

„БСП не произвежда политика и не се доказва и показва като реална алтернатива на управлението на ГЕРБ“, пишат авторите.

Те питат Нинова как ще осигури законни източници на финансиране на партията, като няма визия за развитието на столетницата в условията на голям финансов дефицит и политически натиск.

Авторите на писмото настояват да се спрат незабавно масовите съкращения без ясен критерии, да се сформира нова, представителна работна група от НС и ОПКК и от работещите в администрацията, която до 20 август да изработи варианти за бюджет на БСП при партийна субсидия от 1 лев, варианти за нова структура и щат на апарата на НС на БСП и всичко това да бъде обсъдено на Национален съвет на партията, свикан до края на месеца.

Към момента от ръководството на партията отговор няма, твърдят социалисти.  

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg

Breaking.bgBreaking.bg


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още