Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Особености на българското „народно въстание“

Мрежата

Особености на българското „народно въстание“

Особености на българското народно въстание - Tribune.bg
Снимка:

Кукловодите избраха некадърни изпълнители

Анализ на Breaking.bg

Изкефи ме как се управлява тълпата по мрежите. Отидете там, отидете там, и те вървят. Помните ли автора на тези думи, оповестени като СРС-та от прокуратурата на 14 юли т.г.? Васил Божков-Черепа в разговор с депутата комунист Александър Паунов в началото на „протеста на младите, образованите, умните, красивите“.

Припомням това, защото българинът има учудващо къса памет, което му се връща стократно на гърба по-късно.

Или казано по-просто, настъпва една и съща лопата няколко пъти. Въпреки цицините, които му излизат на главата. И болката. Политически мазохизъм. Една от особеностите на българското „народно въстание“. Представяно като някакъв милионен, масов, непрекъснат 90-дневен протест. Според пропагандата, представена като журналистика.

Ето и други особености. В цял свят има протести, в САЩ по едно време бяха стигнали даже до гражданска война. Повечето протести са социално-икономически. Пресираният от жестоки ограничения заради COVID-19 свят е на ръба на икономическото си оцеляване. Кризата срина бизнеса, милиони хора останаха без работа, а се задават нови ограничения, карантина, затваряне на цели сектори на икономиката. И дявол знае още какви гадости.

Хората са уплашени за своята работа, за бъдещето си. Протестите са и социални. Само в България т.нар. протест на младите е политически, а от няколко месеца чисто партиен. Както каза преди няколко дни шефът на БСП в Хасково пред медиите: Ние официално не стоим зад протестите, но масово сме на тях всеки ден. Такава е политиката на партията! Вижте статусите на депутатите от БСП по време на „великите народни въстания“ и си правете изводите.

Целта е прозрачна – власт. С малки, но катастрофални изключения БСП е извън властта почти 10 години. Да не говорим за Христо Иванов, Кънев, Мънев и изпадналата във властова абстиненция Мая Манолова. Техните напъни към властта са представени като борба срещу „мафията“, „хунтата“ и „олигархията“. Това е истината. Но пропагандата ни представя партийните митинги за „протести на млади и образовани от чужбина“. Тези мантри бяха пробутани и от евродепутати социалисти, които не са припарвали до България, на дебата в ЕП.

Другата особеност на родното „народно въстание“ е, че кукловодите на този опит за държавен преврат избраха много некадърни изпълнители в лицето на „Отровното трио“ и техният гуру Румен Радев.

Да припомним, сещате се за късата памет нали, че първият протест пред президентството бе организиран от триото в подкрепа на Радев след акцията на прокуратурата. Изританият в миманса, явно незапознат с целите на протеста, пишман революционер Гошо от Видин призна пред медиите, че тройката Хаджигенов-Минеков-Бабикян доста преди акцията на прокуратурата на „Дондуков“ №2 са планирали всичко това, включително и създаването на техен политически проект. А т.нар. млади са само фон на това задкулисие. Както заяви преди дни Минеков: Трябва да свалим тези, пък които и да дойдат на власт, ние ще ги контролираме.

Отровното триоОтровното трио

Има ли някой неразбрал ?

Докато разни будали се търкаляха по жълтите павета, христоивановци се пазаряха с БСП, с ДПС, с триото, с Лупи, Румен Петков и „Възраждане“ за бъдещи коалиции и разпределяха министерски постове. Всичко това е маскирано под лозунга: Борисов обедини срещу себе си и леви, и десни!

Но изпълнителите допуснаха много грешки поради некадърност. Лоша шега им изигра арогантността и чувството им за непогрешимост. Помните ли ухилената физиономия на „бъдещия премиер на България“ Христо Иванов на „Орлов мост“, който твърдеше, че Борисов вече е готов с оставката и го съветваше да го стори ден по-рано. Докато не се появи фенът му Ламбовски с „Маджо се обади“. Или наглецът Хаджигенов, който обясняваше как ще бъдат орязани правомощията на главния прокурор. Добавям само бесилките, черните чували, ковчезите и хвърлянето на храна по улиците, които изгониха от площада всички нормално мислещи хора. Там останаха само сектантите фанатици от „Дай, България“ и червените им ортаци от БСП.

А, да не забравим катуните на „Орлов мост“, нападенията над жени с деца, възрастни хора и всеки, който мисли различно от фанатиците пред БНТ.

„Отровното трио“ реши да имитира „масово народно въстание“, като копира антикомунистическите протести през 90-те години на миналия век. Получи се жалка картинка. Бабикян обещаваше национална стачка и гражданско неподчинение. Най-голямата акция по време на „неподчинението“ се оказа блокирането на… съда в Царево от дошлите на почивка софиянци курортисти.

За един час. Червеният манипулатор Бабикян явно не помни как през ноември 1990 година България наистина излезе на национална стачка срещу правителството на Андрей Луканов. Страната бе парализирана, затворени бяха дори летищата, спря целият транспорт, заводи и т.н. Стачкуваха всички университети в страната. Същото направиха българите и 7 години по-късно, когато бяха докарани до глад и просешка тояга от управлението на Жан Виденов. В неговото правителство икономическият гений беше Румен Гечев, сега депутат от БСП, гласящ се отново за министър при задкулисните преговори за нов ОФ кабинет. Късата памет, късата памет!

Масовите протести и гражданско неподчинение срещу комунистическата власт нямат нищо общо с тази бутафория, представяна ни от Бабикян и сие. Но каква креативност да очакваме от бащата на фалшивите новини.

Това е друга особеност на „народното въстание“, черното да се нарича бяло. Главният манипулатор, оплюващ хора по поръчка, се яви като „народен спасител“ от „хунтата“. Също като номенклатурният син Минеков да ми говори за демокрация. Или Мая Манолова, вносител на поправката „Ванко 1“, организирала манипулацията „Костинброд“ и предложила Пеевски, да обяснява за върховенството на закона.

Представяте ли си в какъв абсурден театър живеем? Или ни карат да живеем. Всяка новинарска емисия да започва с: „Пореден ден на протести, протестиращите започват да се събират… като зад гърба на репортера няма никого.

Като нападенията над полицаи – над 100 униформени пострадаха тежко по време на „въстанията“, от надрусани и пияни лумпени с камъни, шишета с урина, павета, маси, колове, ножове, спрейове. И всичко това представено като „кървав полицейски произвол“ от Минеков в Брюксел.

Първо бе пробутан „убит от полицията студент“. Който се оказа суперздрав, без драскотина, след два дни цъфна по медиите. Дядо му стар комунист-социалист. После наглеците, които чупиха стъклата на парламента и нападаха полицаите, бяха оприличени на герои от пропагандата. След това ни пробутаха някакъв „журналист“, за когото никой не беше чувал, като жертва на полицейско насилие. Плагиати, сър!

Друга много важна особеност е, че „въстанието“ тръгна не „отдолу“, а „отгоре“. Няма друга страна в света, където държавният глава да организира и ръководи протести срещу правителството. Споменах договорката на триото с Румен Радев. Групировката на „зелените чорапи“ в президентството успя да втълпи на орезилилия се по време на кризата с COVID-19 „баш чорап“ да обикаля села и паланки по „сборове“, за да сее омраза, да надъхва метежниците, обслужван от придворни журналистки. За да скрие разследваните си от прокуратурата съветници.

Единият от които уличен в шпионаж. Да припомним на късопаметните, че Радев пробва това вече. На 10 ноември 2018 година той дръпна мощна антиправителствена реч и „съвсем случайно“ на другия ден започнаха „протести срещу високите цени на горивата“. От мутри с джипове. Тогава Радев не успя. И сега няма да успее. Ще остане в историята като „безделникът от Дондуков №2“.

Може би защото „главният чорап“ не е канен никъде по света. Затова обикаля селските „сборове“ и се прави на дисидент.

Триото и сие направиха каквото можаха по силите си, но не успяха. Протестът приключи. Събирането на 10 души пред шадравана вечер в никакъв случай не може да бъде наречено въстание, а сбирка на сектанти на заплата.

Започнахме с Божков и с него ще завършим. Последната голяма особеност на „великото въстание“ е, че то е спонсорирано, според признанията в СРС-то на самия Череп, отвън. Платени атитки нападат хора, сгради и всички, които не споделят ценностите на метежниците. И не само на площада. Пропагандата се лее в социалните мрежи като из ведро.

Манипулациите, спонсорирани солидно, лъжат хората. И накрая, за десерт, „българското велико, народно, въстание“ се прави от едни, а печеливш, поне според социологическите изследвания е друг. Чалга политикът Слави Трифонов. Не вярвайте на данайците, когато ви носят дарове.  


Коментари (10)

123 Прекрасен анализ. На протеста не са нито умните нито красивите , а провалени политици довели БГ до катастрофа и сега отново зажаднели за власт, опитвайки с лъжи, манипулации и фалшификации да заблудят хората че те са "честните и правдивите", а те всъщност за задкулисието и мафията в БГ.
07.10.2020 11:17 / Отговор
Anonimen "Целта е прозрачна – власт. С малки, но катастрофални изключения БСП е извън властта почти 10 години. Да не говорим за Христо Иванов, Кънев, Мънев и изпадналата във властова абстиненция Мая Манолова."
Колко правилно са ги преценили. Дано не се случи никога да станем свидетели едни нескопосани хора като тях да имат възможността да управляват.
07.10.2020 13:45 / Отговор
Вал Смешно възстание, смешен плач. И логично не постига резултати. Защото искат нещо, но не знаят точно какво. Просто си лаят, ей така за спорта.
07.10.2020 14:14 / Отговор
Радко Какво народно въстание, какви глупости??? Никой нормален човек няма да се върже на болните амбиции на Христо Иванов и компания!
07.10.2020 14:17 / Отговор
Калин Христо Иванов е некадърен, показал го е през годините, затова не трябва да се заблуждават хората и да му гласуват доверие!
07.10.2020 20:48 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още