Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. От Фейсбук с носталгия: А едно време в София имаше коледна украса...

Мрежата

От Фейсбук с носталгия: А едно време в София имаше коледна украса...

От Фейсбук с носталгия: А едно време в София имаше коледна украса... - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Veli Olshevska

Имало едно време … красива осветена Коледна София…
Не мога да повярвам колко сива и тъмна е вечерна София тази година!!! Снимки по-долу в поста са от миналите години, когато всичко светеше в столицата, ей така, предколедно! ????
❗️А сега … няма ги украсите над главните булеварди, образуващи тунел от светлина. Няма ги кръглите светещи украшения на всеки стълб по тези булеварди, няма я украсата пред театъра, Съборна е тъмна, дървото е украсено на две, на три и половината му лампине светят, няма я голямата коледна топка на тази улица. Украсата между ЦУМ и Шератон е оскъдна. За Храм паметника не искам да говоря… Трудно е за преглъщане.
Ако не бяха Коледните базари в София, както и украсата на молове и магазини, никога нямаше да се разбере, че идват светлите празници! Защото е тъмно. И то не идва от пестенето на ток, от кризата или от това, че парите за тези украси са отишли в нечий джоб… Не. Това са само повърхностните причини. Дълбоката основна причина е в тъмнината в душите на всички, отговорни за това да направят нещо хубаво за хората. Тези, на които въобще не им пука за нищо и никого, освен за собственото си добро. Тези, които затварят църкви и лъжат в очите, докато отиват и взимат последното късче хляб от хората, работили здраво цял живот тук, в родината си.
Знаете, че винаги опитвам да видя светлата страна и затова ще благодаря за атмосферата на коледните базари, на Бояна киноцентър и на тези от вас, които са украсили витрини и прозорци - тези малки светлинки, които осветяват много повече отколкото си мислите. И ДА ПРИЗОВА всички, които имат такава възможност - МОЛЯ ВИ, украсете прозорците си с лампички тази година! За да можем поне малко да придадем на града си празничен вид. Нещо малко е, на пръв поглед незначително, но е някаква крачка и носи символика. Светлината плаши злите тъмни сили. Да ги изгоним тогава! Да им покажем как трябва да бъде! Все пак от нас започва всичко!❤️
Преди да напиша поста седнах и проверих всички сметки, за да няма хейт и критика относно призива ми. В Джъмбо ,Бриколаж и по другите магазини има едни малки лампички като капчици, които са достатъчно дълги за рамките на прозорец и струват до 5 лв. И не харчат много ток. Казаха ми, че за месец с 2-3 стотинки може да сложат над сметките. Така че - помислете си! Моля ви!
Какъв е смисълът да повтаряме едно и също, да псуваме и критикуваме до откат, да иронизираме и измисляме вицове за управляващи? С какво си помагаме? Какво променяме??? Не разбираме ли, че колкото повече затъваме в омраза, толкова повече това се отрязва на самите нас, а не на онези, които са мразени? Трябва да се излезе от тази тиня като се хванем за ръце и заедно! Да спрем да се поддаваме на “разделяй и владей” политиката. Да се спре с празните приказки. Не разбираме ли, че тези времена ни се дават, за да се събудим и да направим нещо, да действаме и то заедно? Хайде да започнем от Коледа!
И тук е мястото да изразя възхитата си към тези, които се грижат за духа на хората в градове като Бургас, Белоградчик и другите, снимки от които виждам всеки ден! Ето това е грижа за духа на градовете и за хората. Значи може! Благодаря за вдъхновението!❤️


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп