Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата скочи на Радев: Нужен му е втори мандат, за да почете жертвите на комунизма

Мрежата

Мрежата скочи на Радев: Нужен му е втори мандат, за да почете жертвите на комунизма

Снимка:

Музикантът Виктор Стоянов, Фейсбук

„Явно на Радев ще му е нужен втори мандат, за да благоволи да почете жертвите на комунистическия режим.“

Бившият депутат от РБ Вили Лилков

Изборът на Румен Радев да обяви кандидатурата си за нов президентски мандат точно на 1 февруари е послание за нов народен съд и ясна покана към левите политически формации да се обединят около него в нов Отечествен фронт.

В този смисъл предстоящите парламентарни избори се оказват с много по-висок залог. Сега е моментът да се осъзнае, че победа на левицата в тях означава и успех на Радев наесен, което ще вкара страната ни в изключително лош сценарий. Нека напомня, че има ляво, има и дясно, има комунисти, има и антикомунисти, "има време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни", и пастирът на левицата в България трябва още през април да получи категоричен отпор!

Музикантът Емил Томов, Фейсбук

„Абе, к'во стана с малоумните опорки на ДБ за „НАТО-вски генерал“, „президент на всички“, „обединител“, „учил в САЩ“ и прочие глупости?“

Знаковият седесар от близкото минало Иван Сотиров

Наглост и провокация е самопредлагането, точно в деня определен като Ден за почит на жертвите на комунизма, на лицето, което през целия си мандат шикалкави по най-жалък начин, само и само да не отдаде почит на мъчениците убити от антибългарския комунистически терористичен режим!

Фотографът и телевизионен продуцент Виктор Димчев

Президентът отчита 4 години от своя мандат. Най-често срещаната дума в помпозната реч е „проект“.

Милион и едно определения. Обичайните обиди към политическите противници, рисуване в черни краски, подробно описание на бедствието, което представлява според Румен Радев страната ни, гарнирани със съмнения в абсолютно всичко, което не произтича от Президентството.

Използване на думи като училищА и нАука, плюс изброяване на ялови инициативи без особен отклик в обществото.

Споменатите важни визити - с Израел, Албания, Гърция, Кипър, Русия.

„България е най-изостаналата страна в Югоизточна Европа“ - това е визията на човекът за страната, която ръководи.

Плявата за „нови политики“, нов „всеобхватен подход“, ново „пропагандиране“, „нов курс“, „нови идеи“, „нови проекти“ доминира до степен на втръсване. „Нямаме“ това или онова, „все по-трудно“, „изчезваме“.

Успехите на страната ни се заключват до дейността на двамата ръководители на Президентството.

Оправено послание за „Нова България“ вместо „Мутри вън“ в годината на „българското събуждане“. Въпреки „рухналото доверие“ и „провала на Парламента и правителството“.

„Хората поискаха да вземат властта в свои ръце“. „Появиха се нови партии“ и дилемите към „днешния модел на властта“. „Корумпирана и задкулисна“, „репресивна и разхитителна“, „несправедлива към обикновения българин“, „пороците на този модел“, „демонтаж на порочния модел“, „пресичане на корупцията“, „връщане на гражданите в управлението“, „правителство на задкулисието“.

„Този модел води до разпад на държавността“.

„Дълбоката криза“, „решителните реформи“, „повишаване на благосъстоянието“, „преодоляване на демографския срив“.

Набор от познатите лъжи и внушения. Елементарен, първобитен и нихилистичен.

Дано последната година от мандата наистина е последната, въпреки заявената кандидатура за още хейт по телевизора. 

Никола Николов, пиар на ГЕРБ

“Онова нещо” Радев откри официално предизборната си кампания за втори президентски мандат. За целта се вживя за пореден път в рекламно лице на МаяМата, Триото, Дабълите, РепубликанецЪТ и Летовниците.

P. S.: А най-много се развълнувах от инициативата му “Спортувай с президента” и “редицата телефонни разговори с много балкански лидери”... Впечатлих се и от “речевия му запас”! А Вие?

Журналистът Евгени Петров

Румен Радев официално и публично оглави ОФ-коалицията "Анти ГЕРБ".

Журналистът Недялко Недялков

Хейтърът се удави в собствената си злоба.

Банален, скудоумен, тривиален в посредствеността си, отмъстителен, трогателно-примитивен, с болни комплекси...

Цензурата на Дондуков 2, разбира се, не позволи на Ива Николова да му зададе единствено смислените въпроси:

Какъв е неговият принос към разделението и ожесточението на българския народ, невиждано в историята ни?

Има ли друг български президент, който безцеремонно и цинично да не е изказвал съболезнования към паметта на избитите от комунистическия режим жертви на Народния съд?

Кой друг български президент е нарушавал престъпно Конституцията, агитирайки за държавен преврат и пожелавайки главите на легитимното правителство и легитимния главен прокурор?

Кой друг български президент е лобирал за интересите на частна компания в сделка от стратегическо значение за националната ни сигурност?

Кой друг български президент е поставял егото на жена си пред доброто на отечеството?

Единственото хубаво, нещастник, е, че това е последната ти юбилейна пресконференция...

Полк. Николай Марков

Преди да се въодушевите от избора на кукловодите на Радев да го кандидатират за втори мандат, първо помислете кого ще обслужи това!

На първо място стои въпроса кое налага обявяването на подобна кандидатура преди започването на парламентарните, а не президентски избори?! За мен е ясно, но се надявам сами да си изясните този въпрос, защото оттук нататък започва нов тип партизанска война и лично аз ще спазвам форма на  "радиомълчание" до приключването ѝ. Такива са правилата на войната.

***

Искам да спра вниманието ви, че Радев се заяви сам от трибуната на Президентството /изслушайте внимателно думите му/ като противник на газопреносната мрежа "турски поток", при факта, че сам знае истинското му име, което е "Руски поток"!? Посочи индикатори за престъпност в руско-европейския проект и инициализира себе си като лобист на "американски поток", който ще идва през Гърция. Помислете спокойно и много добре какво ви казвам и защо.

***

Лично за мен Радев е пълно копие на младия Тодор Живков, дори визуално, на когото съм изслушал почти всички речи /публични и архивни/. От тях зная много добре как влиза лисица в кокошарник по покана на кокошките и какви са последиците в дългосрочен план. Лукаво животно е лисицата! Днес вдъхновение, утре - страхопочитание. И нов бъдещ и тъмен половин вековен период подарен на днешните и добре познати задкулисни играчи.

Не бързайте с присъдата си, просто помислете добре.

Журналистката Соня Колтуклиева

Президентът Радев е много зле с датите.

Насрочи парламентарните избори на католическия и арменски Великден и обиди хората от няколко вероизповедания.

Обяви, че ще се кандидатира за втори мандат в деня, в който почитаме жертвите на комунистическия режим, а той получи първия си мандат от БСП, наследницата на БКП, най-вероятно социалистите-екскомунисти ще го подкрепят отново. Това незачитане е грозна демонстрация.

Толкова ли няма кой да му каже?!

Режисьорът Евгени Михайлов

"АКСИОМАТА НА РАДЕВ"

Капанът на Р. Радев щракна за ДБ!

Който подкрепя ОФ на Радев за парламентарните избори, значи подкрепя и втори мандат на (п)Резидента! - това е "Аксиомата на Радев" от днес!

И понеже ДБ (ДСБ) подкрепят всички действия на (п)Резидента през 2020, както вече заявиха, то пасианса 2021 е нареден.

Вторият тур на президентските избори 2016 и балотажът за Маяма през 2019 са само жокери за изясняване на позициите.

Подкрепяш ОФ-то на Радев и получаваш за партньори Румен Гечев, Красимир Премянов, Бриго Аспарухов, Нинова, Бабикян, Хаджигенов, Минеков, Мая Манолова, Божков!

За съветническият екип от ченгета, о. з. полковници и генерали от ДС , МВР, МНО, даже и няма да споменавам.

Чудна "дясна" и евроатлантическа коалиция! Нали?!

От профила във Фейсбук на журналиста Татяна Кристи

Какво означава заявката на Радев за втори мандат?

Електоратът на Радев, определено не е малък и е доста верен. По-голямата част от него, всъщност е електоратът на така наречените „леви“ партии – бсп и производни. Този електорат развява съветски и руски знамена, носи тениски на бай тошо, путин, сталин и сърп и чук. Този електорат прави панаири на яз. Копринка и подобни сбирщини. На подобни сбирщини президентът Радев обича да се прегръща с хора, развяващи руски знамена…Проблемът тук е, че тези хора се считат за русофили, но те не са. В главата им е пълен исторически бълвоч. Това са путинофили, които реват за диктатура, до голяма степен това са хора, които реват за соца и ненавиждат западните ценности и винят демокрацията за клетия си живот, без да имат никакво разбиране какво всъщност е демокрация. Тези хора са достатъчно заблудени да мислят, че герб са по-различни от бсп и притурките им. Радев се асоциира с този електорат. Уви.

С изключение на последните месеци, когато президентът показа малко млечни зъбки на мафиотското статукво и то само защото самият той беше ударен от него, Радев беше един много плах и слаб президент. Беше един любезен конформист. Говореше кухи общи фрази, без да назовава нещата с истинските им имена. Не стана флагман в борбата за независима съдебна система и независим главен прокурор, беше пасивен относно грабежа КТБ, беше особено мълчалив по отношение на едни овластени мутри и превзети медии и най-вече беше ОСОБЕНО наведен към правителството на путин, което не пропускаше възможност да го унижи – дали чрез ченгето Гундяев – смехотворния путински патриарх, или чрез путинския поток в България, за който президентът не гъкна.

Президентът упорито продължава да неглижира деня за почит на жертвите на комунизма. Това е отвратителен знак за държаваник! И това той го прави напълно умишлено, за да не наскърби и отчужди соц носталгиците, които са му основните гласоподаватели.

Крайно унизително е за свободните граждани на България да наблюдават президент, който го е страх да осъди действията на сатрапа путин. Крайно унизително е да шикалкави, „че не бил длъжен, че и други президенти не са го направили.“ Докога българските политици ще се снишават като страхливи мишки?! Докога няма да имат свое собствено мнение в защита на националния интерес, а не на чужд такъв! Радев сведе събитията в Русия до глупав задочен монолог с борисов – махленски взаимни обвинения, падайки до неговото ниво. Радев каза, че ако беше в България „Навални щял да разследва пачки в чекмедже“. Това като нефелен опит да каже нещо положително за дейността му, без да заклейми престъпника путин. Всъщност, Навални има доста еквиваленти в България – антикорупционни разследващи медии, организации и журналисти, които вършат същата работа, само че нямат президентска институция, която да ги подкрепи.

Радев за много българи, е „борец“ с/у борисов и герб и това за тях е достатъчно да гласуват за него за втори мандат. За съжаление, просперитетът на България зависи както от хората във властта, така и от геополитическата ориентация на страната. А колкото по-близо политици я тласкат към диктатури като путинската, толкова по-лошо за нея. Позицията на Радев по отношение към Русия е крайно смущаваща. Да се надяваме до следващите избори да има нови кандидати от демократическата общност, които да обновят и подобрят президентската институция.


Цвета Кирилова, Фейсбук

Как може държавен глава, излъчен от БКП, да бъде Обединител на Нацията? Не може да смесиш вода и олио. Мазното винаги изплува отгоре!

Само НЕЗАВИСИМ ПРЕЗИДЕНТ може да е ОБЕДИНИТЕЛ ! Откъснете се от БКП, г-н Президент, излезте на терена ! Какво ще промените без правомощия и в следващите 5 години?

 

Журналистът, водещ и преводач Георги Ангелов, журналист

Каква проява на лош вкус и политическо дебелоочие на днешната дата да натрапиш президентското си безсмислие!  


Коментари (13)

ivo TAPO ,PO- TAPO, NAI-TAPO........padev!!!
01.02.2021 12:30 / Отговор
༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо Нищото - ВЪН! Импийчмънт-капичване на Фатмака!
Ай сиктер - червени говеда!
01.02.2021 17:09
кесо Абе Румбата може и да послъгва, ама па го прави с вдъхновение и убеждение!
01.02.2021 12:37 / Отговор
Киро Бизона Вярно е! Особено като дигна юмруче като Ернесто Че Гобара и измуча като пощръклял бизон „Мутри вън!“. Па като излезнаха едни мутри, па като почнаха да замерят с яйца, домати, риба и свински уши, па като почнаха да влачат едни ковчези, па да дигат едни бесилки, па да разстилат едни черни чували за трупове пред къщите на хората, па като направиха един катун на Орлов мост и цяло лято там се наливаха с бира и пикаеха в Перловската река! Сега Рундо Рундев какво ще направи – ще върти коремни или ще маа джолани като невидял? Щото той за друго не става!
01.02.2021 16:01
. . . Не си прав Кире, Деса Мерцедеса твърдяла че можел да изиграе ролята на "селския" бик, само че като гледам изтъканото от злоба лице , а и Деса съвсем се покри, явно и самолета вече е приземил!
01.02.2021 17:28
? А на съветската мутра Борисов колко мандата му трябват, за даотиде да почете паметта на жертвите на комунизма? Вместо това отива да почита кумира си Тодор Живков в Правец и да го възхвалява до небесата.
01.02.2021 14:07 / Отговор
баба ЦОЛА Объркал си рейса пич/ко!
01.02.2021 17:13
Ха, Това е онази , дето се представя за "образованата" Мастия!
01.02.2021 17:30
ОБЕЩАВАМ: ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВТОРИЯ МУ МАНДАТ АКО СМЕНИ
ДЕСА КОНТЕСА, ДЕСА ИВАНЧЕВА КАНДИДАГ ДЕПУТАТКАТА.
Е В КРАЕН СЛУЧАЙ МОЖЕ И С МАЯ ОБЩАТА.
01.02.2021 14:21 / Отговор
Профайлърчето от Бусманци Бе, как ще я сменя? Кючекинята е нещо божествено и уникално тъпа. Така като гледаш Фатмака, колко е тъп – сметай значи, тая втората-първа – тя пък, колко е простодушна.
01.02.2021 17:21
На Кесо и Киро Бизона РЕСПЕКТ голям фен съм Ви пишете по- често.
01.02.2021 19:44 / Отговор
Така е, така е - прав си колега! Кесо и Киро Бизона ги подкрепям и аз на 180%! Мисля, че тук само глупендъра-болшевик Татарликовер им е напреки и не ги подкрепя, ама да духа супата червения мизерник. Импийчмънт на Фатмака!
01.02.2021 20:10
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още