Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Панаир на суетата и разхищението

Мрежата

Панаир на суетата и разхищението

Панаир на суетата и разхищението - Tribune.bg
Снимка:

Пищна трапеза, преливаща от месни деликатеси, е била разпъната в Националната художествена галерия. Истински пир е бил спретнат за видни представители на кръга „Капитал“, съобщава ПИК.

„Автор“ на инициативата е шефката на галерията Яра Бубнова. А поводът – откриването на 22 ноември на изложбата на Ода Жон – артистичен псевдоним на българската художничка Михаела Дановска. Коктейлът се е провел в Балната зала под името Жон „Вечеря – натюрморт“.

ПърформансПърформанс

Визията, сценарият, както и „скулптурните елементи в аранжирането на масите”, били създадени от самата художничка в тясна връзка с концепцията на изложбата. Т.е купчините месо, които се виждат на снимките е артистичен пърформанс, а от в Националната художествена галерия нямат участие във финансирането.

„Леко съм озадачен от този „пърформанс” в Националната галерия. Гледката не е от най-приятните, дори да говорим за изкуство. Но това е Национален музей. Не вярвам как това би могло да се случи в Лувъра, в Уфици, Прадо, в Третяковската галерия… Националните музеи имат съвсем друго предназначение за мен”, казва Вежди Рашидов, шеф на парламентарната комисия по култура, помолен за коментар.

Шефката на Националната галерия - родената в Москва Яра Бубнова, е известна протестърка от кръга „Капитал”.


Етикети месо

Коментари (1)

Анжел Твърде Канибалско послание.
Преди около 30 години беше нашумяла историята на ресторант в москва, сервиращ човешко месо.
Но когато един творец е изпразнен от идеи и мисли, става роб на глупостта си.
26.11.2018 21:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети