Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Партиите до Мая Манолова събират подписи с измама на две бланки, знаят, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да мине през ЦИК

Мрежата

Партиите до Мая Манолова събират подписи с измама на две бланки, знаят, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да мине през ЦИК

Снимка:

Текст: Faktor.bg

Бъдещата предизборна коалиция около Мая Манолова дублира подписи и кара гражданите да се разписват върху две  различни бланки за предстоящата регистрация. На титула на едната е изписано, че подписаните подкрепят регистрацията на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, а на втората става дума за коалиция „ИЗПРАВИ СЕ с Отровното трио и гражданите“. Така се презастраховат, ако ЦИК им откаже регистрация с провокативния вариант „Изправи се! Мутри вън!“.

Двата различни вида бланки са разпратени в страната и с уточняващо писмо. От него става ясно, че бъдещата коалиция ще бъде съставена от „Движение-21“, Движение „България на гражданите“ и Единна народна партия. В депутатските листи пък ще участват и лица от мрежата „Изправи се.БГ“ и от „Отровното трио“. Това разкриха бдителни граждани, изумени от явната манипулация.

Публикуваме двете различни бланки, както и служебното писмо, разпратено до структурите на партията на Татяна Дончева „Движение-21“. Подател на указанията е Данаил Георгиев, заместник-председател на формацията. Твърди се, че подобни депеши са пуснати и до активистите на другите партии от бъдещата коалиция.

В служебното писмо шефовете на бъдещата коалиция признават, че подписите трябва да са дублирани на две бланки, защото имат индикации, че ЦИК ще използва всеки възможен повод, за да осуети регистрацията на формацията им. Изборното наименование  „Мутри вън“ можело да се тълкува нееднозначно и да даде повод за отказ от регистрация. Затова формацията се е подготвила и с друго наименование, с което да атакува ЦИК.

Указанията еднозначно говорят, че партиите, които се обединяват около Мая Манолова, са наясно с провокацията с името, която подвежда гражданите, но са я предприели целенасочено. Освен това партийците в провинцията са инструктирани бланките с подписите да не се номерират. Това щяло да стане впоследствие, преди внасянето на документите в ЦИК. На структурите е даден краен срок – 12 февруари 2021, да предоставят събраните за регистрация подписи.

Не е изключено цялата манипулация да е подсказана от пиар експерта Арман Бабикян като рекламен ход, но спрямо доверчивите граждани е подвеждане и откровена измама.                                                                                                                      


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още