Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Петър Волгин за БНТ и Трифонов: Нямам забележки по повод вчерашното интервю

Мрежата

Петър Волгин за БНТ и Трифонов: Нямам забележки по повод вчерашното интервю

Петър Волгин за БНТ и Трифонов: Нямам забележки по повод вчерашното интервю - Tribune.bg

От Фейсбук профила на журналистът Петър Волгин

Забелязвам, че през последните 15 часа основното занимание на много от активните фб-анализатори е да ругаят БНТ, Бойко Василев и Слави Трифонов. Това е глупав подход и веднага обяснявам защо. Да почнем с БНТ. Националната телевизия, както и националното радио, имат един голям недостатък - за разлика от комерсиалните медии не умеят да се саморекламират. Този път БНТ ме изненада приятно. Авторекламата за интервюто със Слави беше издържана отвсякъде.

Точно както се прави по големите световни телевизии. Не просто имаше анонси, но и всички водещи на публицистични предавания през деня говореха за предстоящото интервю. Така че БНТ заслужава отличен в това отношение.

Второ, Бойко Василев. Отново потоци от хейт. Ще кажа само, че Бойко Василев е прочел повече книги, отколкото голяма част от хейтърите са виждали изобщо през живота си. И че може да мисли. Пак за разлика от критикарите. Да, аз не приемам някои от неговите позиции. И съм го критикувал заради тях. Публично. Но това изобщо не ми пречи да оценя качествата, които Бойко Василев притежава.

Нямам забележки по повод вчерашното интервю. Да, Бойко не подскачаше истерично, както би се държала някоя журналистка, от "Дневник", примерно, но от това само печелеше.

И, трето, Слави Трифонов. Тук само ще кажа, че ако неговите хейтъри имат и десет процента от успехите на Трифонов като шоумен, бизнесмен и политик - не забравяйте, че ИТН в момента е първа политическа сила - трябваше да си хвърлят капите до небесата. Ама защо БНТ му отделяла толкова време, а на другите партийни лидери не отделяла? Ами защото медийната стратегия на Трифонов беше умна. Защо да се дава

Толкова време на другите лидери, които и без това всеки ден са в телевизионните студиа. Някои по няколко пъти на ден. Какво ново ще ти кажат, ако им дадеш 50 минути в праймтайма?  Така че е съвсем обяснимо поведението на БНТ. Всяка телевизия на найно място би направила абсолютно същото.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати