Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Петков ще е отговорен за най-голямото национално предателство в демократичната ни история

Мрежата

Петков ще е отговорен за най-голямото национално предателство в демократичната ни история

Петков ще е отговорен за най-голямото национално предателство в демократичната ни история - Tribune.bg
Снимка:

 „На 5 април Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати нова рамкова позиция, която по-скоро променя националната позиция и изключва договора за приятелство и добросъседство с РС Македония от 2017 г.“ Това заяви по време на изслушване в Народното събрание министърът на външните работи Теодора Генчовска. Това от своя страна предизвика редица коментари в мрежата.

Ето и част от тях:

 

Виктор Димчев:

 

Думите в НС днес са силни - преврат, национално предателство, подкупване на министри, задкулисни разговори, далавери с милиарди.

На фокус е Кирил Петков, за когото все повече хора твърдят, че е правил отстъпки по темата Македония, че е задавал дневен ред, следвал чуждоземен сценарий.

Все по-ясно е, че иде един грозен разпад в управляващата коалиция, в който участват всички партии и коалицийки, от Партията на комунистите в България до Демократи за слаба България.

Това управление и този парламент отиват към своя край, но загубите на национални приоритети, пари в милиарди и години, е факт.

Почтените могат толкова.

 

Ангел Джамбазки:

Словесни еквилибристики, нападки, грозни сцени и какви ли не глупотевини в последните часове от трибуната на Народното събрание. И едно свидетелство за среща, на която присъстват осем души от МВнР.

Настоявам въпросната паметна бележка, за която говори Теодора Генчовска, да бъде разсекретена, за да могат всички български граждани да се запознаят със нейното съдържание.

И да се види най-накрая има ли предателство към българския национален интерес. Защото за нас, месеци наред, отговорът е повече от очевиден.

 

Георг Георгиев:

 

С нарочно решение на МС, премиерът Петков на практика отнема конституционните правомощия на МВнР да ръководи и координира външната политика на държавата.

Задължаването на български задгранични представителства да се отчитат и да очакват санкция за свои действия от парламентарната комисия по външна политика е пълна неадекватност и тотално погазване на принципа на субординация в хода на външнополитическата дейност на страната.

Конституцията на Републиката ясно регламентира, че външната политика се ръководи и осъществява от Министерски съвет. Институцията пряко ангажирана с това е МВнР. Това, което бъдещият бивш премиер върши, заедно с отказа на народните представители от управляващото вече малцинство - да изслушат на закрито заседание министър Генчовска по темата с РСМ, само засилва в крайна степен убедеността на обществото, че Kiril Petkov е отговорен за най-голямото национално предателство в демократичната ни история.

Красен Кралев:

Министър-председателят Кирил Петков е поел ангажимент до края на френското председателство да свали ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС. Това е станало по време на среща с еврокомисаря Оливер Вархеи, съобщи външният министър Теодора Генчовска, по време на изслушването в Народното събрание днес. На срещата са присъствали 7-8 души от екипа на МВнР и както на всички срещи е била изготвена паметна бележка от тази среща.

 

Младен Маринов:

Предателството и измяната са сред най-тежките престъпления според Наказателния кодекс - тези срещу Република България. А деянията на този вид посегателства се осъществяват чрез действия за подриване и отслабване на държавната власт или създаване на затруднения на последната. За съжаление, днес, по време на изслушването на външния министър стана ясно, че такива престъпни действия са били извършвани по отношение на външната политика на България и ведомството, което отговаря за нейното осъществяване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети