Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Петьо Блъсков: Същата мафия, срещу която реват протестиращите, ги използва по най-гнусния начин

Мрежата

Петьо Блъсков: Същата мафия, срещу която реват протестиращите, ги използва по най-гнусния начин

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Петьо Блъсков

Иван Гешев!

Време е да поговорим за основната и истинска цел на тези „протести”, а тя е недвусмислено новият, изключително деен главен прокурор на България.

Напишете „Иван Гешев” в Гугъл и ще ви се завие свят! Стотици, направо хиляди пасквили в българските органи на Джордж Сорос громят злия Гешев. Първите 4-5 страници на търсачката са доминирани от материали на Клуб З, Капитал, Медиапул, Дневник, Евроком и, разбира се, БТВ.

Познайте какво е общото помежду им!

„Гешев ТРЯБВА да подаде оставка НА ВСЯКА ЦЕНА!” е заглавие, което веднага ще се набие в очите ви. То излиза първо и навсякъде. Няма да ви досаждам с преразказ за какво е то, може сами да се досетите, а и го слушате всяка вечер по телевизора. Дежурните опорки - мафия, мутри и Гешев е дяволът.

Спомнете си как започнаха маршировките по жълтите павета. Ако не можете - да ви припомня - Президентът на републиката призова към тях.

Радев емоционално изкряска, че щял да изчисти „мутрите от властта и прокуратурата”. Това, разбира се, стана дни след като същата тази прокуратура арестува двама от най-близките му сътрудници за „разгласяване на държавна тайна” и „търговия с влияние” и претърси кабинетите им.

Това че Иван Гешев сезира Конституционния съд за имунитета на Радев, за да го разследва за държавна измяна, също много ядоса и уплаши човека с празното чекмедже.

Веднага след това в защита на Румен Радев се изказа беглецът от правосъдието, носителят на 19 обвинения и на приза най-богат българин - Васил Божков.

В записан разговор станаха ясни на народа редица факти, а именно че Божков ще „помага” за подредбата на евентуалния бъдещ служебен кабинет.

Корнелия?

Защо Корнелия, след като напълно умишлено и за собствена употреба унищожи единствената реална, кадрово и структурно подготвена опозиция, марширува с уж идеологическите си врагове от разни прокопиеви „демократични” структури?

За да влезе във властта за доброто на народа, нали?

Преди да задобрува народът обаче, трябва основните спонсори на БСП да излязат от ареста. Е, и да се върнат от Дубай.

Точно на разговора между депутата на Корнелия - Александър Паунов и дубайския ѝ благодетел дължим удоволствието от фразата: Много ме изкефи колко лесно се манипулират тея на площада през социалните мрежи, трябва да го правим по-често.

За никого не е тайна, че Ветко и Маринела Арабаджиеви, Миньо Стайков и Николай Банев са хората, които години наред издържат червената партия. Всички те в момента са в следствения арест благодарение на... Иван Гешев.

Христо Иванов, Радан Кънев и прочее борци за истанбулски конвенции, хомо бракове, стратегии за отнемане на деца от родителите им, освобождаване на убийци на деца от затворите други Сорос разкошотии?

Цялата тази фанатизирана групичка представляват куп маргинални партийки, чиито брой и наименования аз изгубих, признавам си. Свързва ги, първо, че в момента, в който се докопат покрай такива „протести” до властта, първата им работа е да целунат ръката на така омразния им Борисов.

Фундаментът, който свързва тези хора и партии обаче е собственикът им. Той не е просто собственик на всичките им партии, той е техен бог, майка и пътеводна светлина. Той е Иво Прокопиев. Заедно със съучастниците си, следствен и обвиняем по три дела за пране на пари и злоупотреби, чиито дела се наблюдават от... Иван Гешев.

Мая Манолова?

Е, не случайно я наричат Мая Галева, а и пуснаха снимките ѝ с господина от Дубай. Та пак... Иван Гешев.

Преди два дни зададох тук простичкия въпрос: Защо на улицата се крещи по-яростно срещу Гешев, отколкото всичко останало. Резултатът беше дъжд от храчки срещу мен, разбира се, но и добих някаква представа какво имат в главите си „протестращите”.

Първо, стана ясно, че има раздадени опорки за крясъците. Основната, която прочетох над 10 пъти беше: Гешев не е вкарал никого в затвора, а само в ареста.

Бидейки на поста от 6 месеца, и имайки предвид скоростта на българското правосъдие, това е нелепо, разбира се, но очевидно им е говорено.

Другите аргументи срещу Гешев бяха: Много е грозен; Има милиони в швейцарска банка; Прилича на мутра; Прилича на провинциален артист от изгорял театър; Каскетът му е отвратителен и т.н.

Гледам ги тези млади хора, които крещят „оставка” пред Съдебната палата, и ми дожалява. Същата мафия, срещу която реват с пълно гърло, ги използва по най-гнусния начин. Използва ги да си разчисти сметките с човека, който се закани да вкара всички олигарси по затворите. За абсурдно кратките 6 месеца, през които Гешев е на този пост, започна да спазва обещанието си. Всякакви хора, които се имаха за недосегаеми, се озоваха в ареста или бяха принудени да бягат от правосъдието. И още много такива справедливо ще последват съдбата им, ако прокурор Гешев издържи на натиска на олигарсите.  


Коментари (5)

кесо За съжаление такива тълпи са ревали и преди 75 години пак пред същата Съдебна палата "смърт" за "мръсните фашисти" съдени от "Народния съд". И онези тълпи не са искали нищо друго и не се чували нищо друго освен познатата и днес мръсна комунистическа пропаганда, която промива мозъците и разпалва низките инстинкти. Явно за тези 75 години твърде малко неща са се изменили по същество в самите нас, каквито и промени да стават тук и в света комунизмът пак си остава в заразеното веднъж общество, нещо като корона-вирусите.
19.07.2020 13:53 / Отговор
реалист Това не е снимка на Петьо Блъсков, по скоро на Греди Асса . Иначе, г-н Блъсков е напълно прав. Разиграва се тъжна за българските демократи и Народ драма, опит за преврат от Президент (пенсиониран генерал), като страх и бягство от Прокуратурата за извършени деяния, подкрепен от сороската неолиберална сган и изпадналата, напълно деградирала БСП(БКП). Много тъжна за мен житейска част, 30 г. след руския комунизъм, скачането по площадите и радостта от демокрацията, да доживея ционисткият, либерален, неокомунизъм да се въдворява в Родината ми.
19.07.2020 14:14 / Отговор
Огнян Милушев Това не е снимка на Петьо Блъсков, а на Петьо Блъсков-Младши. Това е синът, на Петьо Блъсков, "реалисте". А че е прав, прав е.
19.07.2020 14:27 / Отговор
plebs Голямата лъжа днес обединява протестиращите. Защото зад лозунга "смяна на модела" се крие щението за връщане на модела. Моделът на многопартийна коалиция, сглобена от агент на ДС, с главен прокурор и председател на ВКС промотирани от агент на ДС и медиен монопол точно като по тяхното време начело с Тошо Тошев и членове Светлана Шаренкова, Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Петър Манджуков, тогава издател на в. „Дума”.
Знаково, акциите на Нинова, Христо Иванов и Радан Кънев, Радев и Черепа са именно срещу правителство, правосъдна система и национални телевизия и радио.
Не се подавайте ПАК на подмяна. Подмяната преди 30 години беше, че стратегията на Ран и Ът /търсете в Уики/ беше подменена от "Ръкуване с перестройката" /Фактите/. Резултатът - https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/004/Image_7534004_0.jpg
19.07.2020 14:29 / Отговор
Дрън-дрън Противният Блъсков да си стои там, където е и да не се обажда.
09.08.2020 12:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още